Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Onaangekondigde Samsung SM-T255 phablet duikt op in benchmarks

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2014, 17:25 CategorieAndroid

In de benchmarkdatabase van GFXBench vinden we zo nu en dan interessante informatie over nog onaangekondigde tablets, en vandaag is er een nieuw model van Samsung in de database opgedoken. De tablet, of eigen phablet, heeft een formaat van 6.2-inch en gaat door het leven als de SM-T255.

Uit het modelnummer kunnen we opmaken dat Samsung het toestel waarschijnlijk als een tablet in de markt zet. De Koreaanse fabrikant gebruikt bijvoorbeeld het modelnummer SM-T230 voor de onlangs gelanceerde Galaxy Tab 4 (7.0) en de smartphones krijgen een ander modelnummer mee.

Verder kunnen we uit de benchmarkresultaten opmaken dat het toestel een formaat van 6.2-inch heeft waardoor we mogen aannemen dat het om een zogenaamde phablet, een kruising tussen een smartphone en een tablet, gaat. Mogelijk gaat het om een opvolger van de vorig jaar geïntroduceerde Galaxy Mega, welke een formaat van 6.3-inch had.

Verder zou de Samsung SM-T255 beschikken over weinig spannende 1.280 bij 720 pixels resolutie, een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz voor de vier kernen, 1.5GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen.

Samsung-SM-T255

Aan de voorzijde van de tablet vinden we, als de benchmarkinformatie klopt, een 1.8 megapixel webcam en aan de achterzijde een 7 megapixel camera. Ook is de phablet voorzien van WiFi, Bluetooth, gps en NFC voor draadloze communicatie. Het toestel draait echter (nog) niet op de meest recente versie van Android maar op Android 4.3 Jelly Bean.

Vooralsnog is dit het enige dat we weten over de SM-T255. Of het om een Galaxy Mega of wellicht een kleine broer van de Galaxy Tab 4 (7.0) gaat blijft voorlopig gissen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 4 (7.0)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.