Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Prijzen en specificaties Microsoft Surface Pro 3 duiken op’

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2014, 13:36 CategorieWindows

Komende dinsdag is het zover. Dan houdt Microsoft een Surface-persevenement en krijgen we waarschijnlijk de Surface Mini te zien. Het lijkt er echter op dat Microsoft ook een nieuwe versie van de Surface Pro zal presenteren. Vandaag zijn de mogelijke specificaties en de eerste prijzen van de Surface Pro 3 opgedoken.

Volgens nieuwe geruchten brengt Microsoft de Surface Pro 3 in vijf verschillende configuraties op de markt. Alle vijf de modellen zijn uitgerust met een groter display dan de huidige generatie, waarschijnlijk 12-inch, en beschikken over een smaller frame rondom het display waardoor de afmetingen niet veel groter zijn. Ook wordt de capacitieve Windows-knop op een andere locatie geplaatst en zal Microsoft nieuwe Touch en Type Covers presenteren die bij het nieuwe formaat passen.

De Surface Pro 3 ligt waarschijnlijk voor een prijs vanaf 799 dollar in de winkel. Deze versie is uitgerust met een Intel Core i3 Haswell-processor, 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Voor 200 dollar meer krijg je een Intel Core i5-processor, 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. De variant met Core i5-processor, 8GB RAM en 256GB opslaggeheugen gaat 1.299 dollar kosten. Voor de variant met Intel Core i7-processor, 8GB RAM en 256GB ROM moet 1.549 dollar betaald worden. De Surface Pro 3 met Core i7-processor, 8GB aan werkgeheugen en 512GB aan opslaggeheugen krijgt een prijs van 1.949 dollar.

Daarbij zouden alle modellen nog steeds voorzien zijn van een kickstand waarmee de tablet in een hoek geplaatst kan worden, een active digitizer en een stylus om te tekenen en de schrijven, en diverse aansluitingsmogelijkheden als USB 3.0 en HDMI. Bepaalde specificaties ontbreken echter nog, waaronder de afmetingen en de resolutie van het display. De verwachting is dat Microsoft de Surface Pro 3, samen met de Surface Mini, komende dinsdag om 17.00 Nederlandse tijd aankondigt.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Reacties

  1. Rio
    19 mei, 2014 om 6:05

    Ben benieuwd. 12inch laat maar komen. Moet wel dunner worden en met lte.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.