Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijzen Samsung Galaxy Tab S amoled-tablets opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2014, 15:11 CategorieAndroid

Over drie weken, op 12 juni, houdt Samsung een groot persevenement in de Verenigde Staten en de verwachting is dat we dan de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5 te zien krijgen. Deze tablets hebben als unieke feature een amoled-scherm dat voor een hoog contrast, diepe zwartwaarden en een natuurlijke kleurweergave moet zorgen. We hebben de afgelopen weken al diverse berichten geschreven over de mogelijke specificaties van deze tablets en vandaag is het de beurt aan de prijzen.

Update: De tablets zijn inmiddels gepresenteerd. Alle specificaties, modellen en prijzen vind je op de productpagina van de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5. Daarnaast kun je terecht in onze hands-on review voor de eerste ervaringen.

Prijzen Galaxy Tab S

Een Finse winkel heeft deze week de Galaxy Tab S tablets al online gezet, en dat terwijl Samsung nog niks officieel bekendgemaakt heeft. Voor de Galaxy Tab S 8.4, de 8.4-inch versie, met 16GB aan opslaggeheugen moet bij de winkel 450 euro betaald worden. Dit is maar 50 euro meer dan de adviesprijs van de Galaxy TabPRO 8.4. Ook komt er een 4G-versie van dit model, welke 564 euro moet kosten. De 10.5-inch versie, de Galaxy Tab S 10.5, heeft een prijs van 564 euro meegekregen. Hiervoor krijg je de 16GB-variant zonder mobiel internet. De 4G-versie zou 682 euro gaan kosten. Beide modellen worden in een witte en een zwarte versie op de markt gebracht.

Zoals gezegd heeft Samsung nog niks officieel bekendgemaakt en kunnen dit puur de adviesprijzen zijn die reeds gecommuniceerd zijn richting winkels. Bij tablets van Samsung zien we echter vaak dat de adviesprijzen maar kort aangehouden worden, waarna je al winkels kunt vinden die tientallen euro’s korting bieden. Wanneer de tablets daadwerkelijk op voorraad zijn wordt helaas niet duidelijk, maar dat Samsung ze op 12 juni presenteert lijkt zo goed als zeker.

Specificaties

Wat betreft de specificaties is het amoled-display natuurlijk de belangrijkste. Dit display is waarschijnlijk voorzien van een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie en onder de motorkap zien we mogelijk een Exynos 5430-processor van Samsung zelf terug. Verder zouden de tablets beschikken over een vingerafdrukscanner, 3GB aan werkgeheugen, twee camera’s, WiFi en Bluetooth, een microUSB 3.0-poort en Android 4.4 KitKat-software met daar overheen de Magazine UX-interface die we ook op de Galaxy TabPRO modellen zagen.

 • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. martie
  25 mei, 2014 om 23:17

  laat weten wanneer de samsung tab s 10.5 er is

  • Martijn Chel
   25 mei, 2014 om 23:48

   Absoluut!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.