Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 4 krijgt 5.7-inch Quad HD-display’

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2014, 15:10 CategorieAndroid

Samsung heeft met de Galaxy Note 3 nog steeds één van de populairste phablets in handen. Het toestel heeft een formaat van 5.7-inch en daar lijkt Samsung voor de vierde generatie niks aan te veranderen. Wel verhoogt de Koreaanse fabrikant de resolutie van de Galaxy Note 4.

De verwachting is dat Samsung, net als voorgaande jaren, tijdens IFA 2014 in september de vierde generatie Galaxy Note aankondigt. Volgens de bronnen van GSM Arena krijgt het toestel wederom een 5.7-inch display maar de resolutie wordt verhoogd van 1.920 bij 1.080 naar 1.440 bij 2.560 pixels, ook wel Quad HD genoemd. De website weet ook te melden dat de Galaxy Note 4 het modelnummer SM-N910 meekrijgt en de codenaam Muscat draagt.

Dat Samsung kiest voor een 5.7-inch display is opvallend. De Koreaanse fabrikant heeft namelijk het formaat van de Galaxy Note elk jaar met 0.2-inch laten groeien. De eerste generatie had een formaat van 5.3-inch, de tweede generatie was 5.5-inch groot en de Galaxy Note 3 had een display met een formaat van 5.7-inch. Een 5.9-inch display voor de vierde generatie leek dus waarschijnlijk.

Wat we verder van de Galaxy Note 4 kunnen verwachten is nog onduidelijk. Tegenover Reuters laat Samsung topman Yoon Han-kil vorige maand weten dat de vierde generatie van de populaire phablet een vernieuwde vormfactor meekrijgt, zonder verder in te gaan op wat we precies kunnen verwachten. Mogelijk kiest Samsung voor een gebogen display zoals we zagen bij de in oktober van vorig jaar gelanceerde Galaxy Round. Onder de motorkap zien we waarschijnlijk een Samsung Exynos- of een Qualcomm Snapdragon-processor terug.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 3
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.