Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab S amoled tablet krijgt vingerafdrukscanner

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2014, 14:39 CategorieAndroid

We praten al weken (ok ok, maanden) over de Samsung Galaxy Tab S en hoe deze nieuwe lijn tablets van Samsung voorzien gaan worden van een amoled-scherm, in tegenstelling tot de lcd-schermen die we in de bestaande Samsung tablets vinden. Vandaag hebben de jongens van SamMobile de hand weten te leggen op een firmware versie van de Galaxy Tab S, en uit die firmware blijkt dat de Galaxy Tab S naast een amoled-scherm ook een vingerafdrukscanner krijgt. Ook is er nog zoiets als de Ultra Power Saving Mode.

Update: De tablets zijn inmiddels gepresenteerd. Alle specificaties, modellen en prijzen vind je op de productpagina van de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5. Daarnaast kun je terecht in onze hands-on review voor de eerste ervaringen.

Samsung Galaxy Tab S

Samsung brengt de Galaxy Tab S vermoedelijk uit als 8,4- en 10,5-inch. Beide tablets krijgen een resolutie van 2560 bij 1600 pixels, tegenwoordig een gebruikelijke waarde voor Samsung’s topmodellen. Deze pixels zijn dan dus wel van het bijzondere amoled-type, wat onder andere voor extreem indrukwekkende zwartwaarde en kleurweergave moet gaan zorgen. Eerder lekte er al foto’s van de Samsung Galaxy Tab S. Samsung heeft op 12 juni een evenement gepland staat waar naar alle verwachting de Galaxy Tab S aangekondigd gaat worden.

Ultra Power Saving mode

Een van de bijzondere eigenschappen van amoled is dat de pixels per stuk aan en uit gezet kunnen worden. Pixels die niet gebruikt worden en ‘uit’ staan gebruiken geen energie. In het verlengde daarvan lijkt Samsung de Ultra Power Saving modus die ook op de Galaxy S5 zit naar de Galaxy Tab S te brengen. In deze modus wordt het scherm zwart/wit, en aangezien zwarte pixels op amoled ‘uit’ staan kan dit zomaar een enorm indrukwekkende accuduur mogelijk maken.

help_power_saving_mode

Vingerafdrukscanner

SamMobile heeft in de firmware ook bewijs gevonden voor het aanwezig zijn van een vingerafdrukscanner in de Samsung Galaxy Tab S. Ook deze functie kennen we ook van de Samsung Galaxy S5, en het lijkt dus in de lijn der verwachting te liggen dat de implementatie van een vingerafdrukscanner op dezelfde manier verzorgd zal zijn. Dat betekent dus dat er over en home-button rustig van boven naar beneden geswiped moet worden. Natuurlijk ontsluit het scherm zichzelf op het moment dat de vingerafdrukscan herkend is.

help_image_fingerprint_03

Op de website van SamMobile kan je meer afbeeldingen vinden die de heren uit de firmware hebben weten te peuteren. Zo zijn er afbeeldingen van de camera-app, wallpapers en meer.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.