Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab S: nieuwe serie tablets met amoled-display

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2014, 13:16 CategorieAndroid

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat Samsung werkt aan tablets met een amoled-display. De afgelopen maanden zijn er verschillende geruchten verschenen, specificaties gelekt en benchmarks opgedoken van nog onaangekondigde Galaxy tablets met een amoled-display. De collega’s van Sammobile hebben vandaag naar eigen zeggen echter de bevestiging van het bestaan van de nieuwe Galaxy Tab S tablets in handen gekregen.

Update

De tablets zijn inmiddels gepresenteerd. Alle specificaties, modellen en prijzen vind je op de productpagina van de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5. Daarnaast kun je terecht in onze hands-on review voor de eerste ervaringen.

Samsung Galaxy Tab S

Samsungs nieuwste tablets met amoled-display gaan dus onder de naam Galaxy Tab S. Dit zijn de opvolgers van de alweer drie jaar geleden gelanceerde Galaxy Tab 7.7, de eerste tablet met een amoled-display. Inmiddels heeft de techniek flinke stappen gemaakt en mogen we dus een indrukwekkend display verwachten. Een amoled-display moet onder meer zorgen voor diepe zwartwaarden, een hoog contrast en een hoge helderheid.

Specificaties

Sammobile heeft niet alleen de naam van de nieuwe serie achterhaald, ook veel van de specificaties lijken bekend te zijn. Zo bestaat de serie waarschijnlijk uit twee modellen, zoals we ook in benchmarkresultaten zagen; een 8.4-inch tablet en een 10.5-inch tablet. Beide modellen zouden voorzien worden van een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie, dezelfde resolutie als onder meer de Galaxy Tab PRO 8.4 en de Galaxy TabPRO 10.1.

Onder de motorkap zou Samsung gekozen hebben voor een eigen Exynos 5420-processor, welke is voorzien van acht kernen. De processor maakt gebruik van het big.LITTLE-principe waarbij er vier kernen met een hoge kloksnelheid van 1.9GHz en vier energiezuinige kernen met een lage kloksnelheid van 1.3GHz ingezet worden. Op deze manier kunnen optimale en energiezuinige prestaties gegarandeerd worden. Deze processor wordt vergezeld door 3GB aan werkgeheugen en een Mali-T628 grafische chip met een kloksnelheid van 533MHz.

Een unieke feature van de nieuwe Galaxy Tab S tablets is dat ze waarschijnlijk voorzien worden van een vingerafdrukscanner. Momenteel heeft Samsung deze feature alleen in de Galaxy S5 smartphone verwerkt maar de Galaxy Tab S tablets zouden dus de eerste tablets met deze extra beveiliging worden. Verschillende gebruikers kunnen hun vingerafdruk laten scannen en vervolgens op hun eigen account inloggen.

Verder zouden de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5 beschikken over WiFi met WiFi Direct en DLNA voor draadloze communicatie, Bluetooth 4.0 Low Energy, GPS voor locatiebepaling, een microUSB 2.0-poort voor koppeling met een pc, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2.1 megapixel camera aan de voorzijde. Qua uiterlijk moeten de tablets grotendeels overeenkomen met de onlangs gelanceerde Galaxy Tab 4 tablets, maar wel met iets dunnere frames rondom het display. De achterzijde is voorzien van een speciale structuur zodat de tablet meer grip biedt in de hand. Samsung zou gekozen hebben voor de kleuren Shimmer White en Titanium Grey.

Android 4.4 en 4G-versies

Vanzelfsprekend draaien de nieuwe tablets met amoled-display op Android 4.4.2 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van Android. Over Android heeft legt Samsung ook weer de eigen Magazine UX skin die we al zagen op de Galaxy TabPRO en Galaxy NotePRO modellen. Waarschijnlijk kiest de Koreaanse fabrikant deze keer voor WiFi-only en 4G-versies van beide modellen. Een 3G-versie zou volgens Sammobile niet uitgebracht worden.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer Samsung de nieuwe Galaxy Tab S tablets officieel aankondigt is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wat ervoor betaald moet worden.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.