Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung houdt Galaxy Tab S-evenement op 12 juni

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2014, 14:35 CategorieAndroid

Vanmorgen gingen er nog geruchten over een evenement dat Samsung op 11 of 12 juni zou houden waar waarschijnlijk de Galaxy Tab S tablets met amoled-display gepresenteerd zouden worden. De Koreaanse fabrikant heeft zojuist zelf bevestigd dat het 12 juni gaat en kijkend naar de uitnodiging is de kans groot dat we dan de reeds veelbesproken amoled-tablets gaan zien.

Uitnodiging tablet-evenement

Samsung heeft verschillende media zojuist een uitnodiging verstuurd voor een persevenement dat op 12 juni plaatsvindt in New York. De afbeelding die bij de uitnodiging hoort toont een tablet in drie hoeken waar de indrukwekkende kleuren van het display spatten. Dit is natuurlijk een verwijzing naar het hoge contrast en de indrukwekkende kleurweergave die een amoled-scherm kan bieden. Het is duidelijk dat het om tablets gaat want in de afbeelding staat de tekst ‘Tab into color’.

In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juni onthullen we in New York iets nieuws waar de kleuren vanaf spatten.

Samsung Galaxy Tab S

De afgelopen weken zijn er verschillende geruchten verschenen, afbeeldingen gelekt en specificaties gepubliceerd over de Galaxy Tab S. Dit is de naam van de nieuwe serie tablets met amoled-display. De serie zou bestaan uit een 8.4-inch en een 10.5-inch model, beiden uitgerust met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels, tegenwoordig een gebruikelijke waarde voor Samsung’s topmodellen.

Ook de processor zal bij beide toestellen identiek zijn. Waarschijnlijk gaat het om een Exynos 5 octacore; bestaande uit vier Cortex A15-kernen op 1,9 GHz en vier Cortex A7-kernen op 1,3 GHz. Verder krijgt de Galaxy Tab S waarschijnlijk 3GB aan werkgeheugen, twee camera’s, een vingerafdrukscanner en Android 4.4 KitKat-software met daar overheen de Magazine UX interface.

Update: De tablets zijn inmiddels gepresenteerd. Alle specificaties, modellen en prijzen vind je op de productpagina van de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5. Daarnaast kun je terecht in onze hands-on review voor de eerste ervaringen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.