Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert video on demand-dienst Project Glued

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2014, 12:58 CategorieApplicaties

Samsung heeft al meer dan eens aangegeven zich niet meer alleen op hardware te willen richten. De Koreaanse fabrikant wil zich onderscheiden van de concurrentie met eigen software die een toegevoegde waarde biedt. Zo is op tablets en smartphones de eigen skin van Samsung te vinden en heeft de Koreaanse fabrikant inmiddels een groot aantal zelf ontwikkelde apps en diensten.

Deze week werd bekend dat de diensten Samsung Music Hub en Hub Books binnenkort verdwijnen. Deze diensten worden door bezitters van tablets en smartphones nauwelijks gebruikt. Maar, Samsung geeft niet op en kondigt meteen een nieuwe dienst aan die gericht is op het streamen van films en series. De dienst, welke momenteel gaat onder de naam Project Glued, moet in het derde kwartaal van dit jaar in Singapore en de Filipijnen gelanceerd worden.

Project Glued is een video on demand-dienst waar gebruikers van Samsung smartphones en tablets tegen een vast bedrag een compleet seizoen van een tv-serie kunnen huren. De eerste aflevering kan gratis bekeken worden maar voor het complete seizoen moet 4,75 euro betaald worden en dit seizoen moet in 30 dagen bekeken worden. Als je een seizoen gekocht hebt kun je vrienden één dag gratis toegang geven tot het hele seizoen, waarna Samsung natuurlijk hoopt dat ze verslaafd raken aan de serie en een eigen abonnement aanschaffen.

In eerste instantie is Project Glued alleen beschikbaar middels een app op smartphones en tablets maar Samsung zou later ook een app voor Smart tv’s en een browserversie van de dienst uit willen brengen. Of en wanneer de dienst naar Nederland komt is niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.