Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert robuuste Galaxy Tab 4 voor het onderwijs

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2014, 12:17 CategorieAndroid

De Galaxy Tab 4 tablets van Samsung zijn pas net op de markt verschenen en nu al lanceert de Koreaanse fabrikant een special edition. De Galaxy Tab 4 (10.1) Education is, zoals de naam al doet vermoeden, ontwikkeld voor het onderwijs.

Samsung Galaxy Tab 4 Education

De speciale versie van de 10.1-inch Galaxy Tab 4 is in de VS gelanceerd en biedt een aantal features die gericht zijn op het gebruik door scholieren. Zo is de behuizing voorzien van een siliconen omhulsel dat tegen een stootje kan en moet de Gorilla Glass glasplaat van Corning extra bescherming bieden. Op het gebied van software biedt de tablet standaard toegang tot de Google Play for Education-winkel waar op het onderwijs gerichte apps, boeken en video’s te downloaden zijn.

Samsung zou echter Samsung niet zijn het bedrijf niet ook zelf software ontwikkeld had. Scholieren kunnen met een licentie op Samsung School hun tablet verbinden met het systeem van de leraar. Vervolgens kan de leraar op afstand ingevulde opdrachten controleren, content van de tablet projecteren op het schoolbord of zelfs de tablets van de scholieren op afstand uitzetten.

Galaxy-Tab-4-Education-2

Wat betreft de overige specificaties komt de Galaxy Tab 4 (10.1) Education overeen met de Galaxy Tab 4 (10.1) die inmiddels ook in de Nederlandse winkels ligt. Zo beschikt de tablet over een 10.1-inch display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, een quadcore Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, 1.5GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden en twee camera’s. De tablet draait op Android 4.4 KitKat.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung biedt de Galaxy Tab 4 (10.1) Education in de VS aan voor een adviesprijs van 369,99 dollar. Samsung biedt daarnaast diverse accessoires, waaronder een keyboard, aan. De tablet komt voorlopig niet naar Nederland.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 4 (10.1)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.