Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung presenteert Galaxy Tab S op 11 juni’

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2014, 10:48 CategorieAndroid

Samsung zou de Galaxy Tab S op 11 juni aan het publiek willen presenteren. Dit meldt de website Sammobile. Volgens Wall Street Journal zou de Koreaanse fabrikant echter op 12 juni zijn nieuwe tablets willen aankondigen.

Galaxy Tab S

De Galaxy Tab S is volgens diverse geruchten Samsung’s nieuwste tabletlijn. De toestellen onderscheiden zich door middel van hun amoled-scherm. Samsung’s overige modellen beschikken over een lcd-display.

Samsung brengt de Galaxy Tab S vermoedelijk uit als 8,4- en 10,5 inch. Beide tablets krijgen een resolutie van 2560 bij 1600 pixels, tegenwoordig een gebruikelijke waarde voor Samsung’s topmodellen.

Octacore

Ook de processor zal bij beide toestellen identiek zijn. Waarschijnlijk gaat het om een Exynos 5 octacore; bestaande uit vier Cortex A15-kernen op 1,9 GHz en vier Cortex A7-kernen op 1,3 GHz. De grafische chip is een Mali-T628 GPU.

Verder krijgt de Galaxy Tab S 3 GB ram, een 2,1 megapixelcamera aan de voorzijde en een 8 megapixel variant aan de achterkant. Daarnaast maken wifi, bluetooth 4.0, GPS en infrarood ook onderdeel uit van de specificaties.

De tablets draaien vermoedelijk op de meest recente versie van Android, 4.4.2 KitKat. Ook Samsung’s eigen tabletschil, Magazine UX, zal deel uitmaken van het besturingssysteem. Ook gaan er geruchten dat de Galaxy Tab S-lijn dezelfde vingerafdruklezer krijgt als de Galaxy S5-smartphone.

Volgens Sammobile is de kans groot dat Samsung tegelijk met de Galaxy Tab S, ook een 13,3 inch Galaxy TabPRO gaat aankondigen. Eerder deze week lekte er al nieuws naar buiten over deze tablet. In tegenstelling tot de andere twee nieuwe toestellen, krijgt de TabPRO gewoon een lcd-scherm.

New York

Of het evenement op 11 of 12 juni plaatsvindt weten we pas als Samsung uitnodigingen gaat versturen. Sammobile en Wall Street Journal zijn het wel eens over de locatie, dat zou New York zijn. We houden jullie op de hoogte.

Update: De tablets zijn inmiddels gepresenteerd. Alle specificaties, modellen en prijzen vind je op de productpagina van de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5. Daarnaast kun je terecht in onze hands-on review voor de eerste ervaringen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.