Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung rolt KitKat-update uit naar Galaxy Note 8.0

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2014, 11:47 CategorieAndroid

Samsung is gestart met het uitrollen van de Android 4.4.2 KitKat-update naar de Galaxy Note 8.0. Tot nu is de nieuwe firmware enkel beschikbaar voor Poolse en Zuid-Koreaanse toestellen, maar vermoedelijk zullen andere landen snel volgen.

Galaxy Note 8.0

De update brengt de softwareversie van de Galaxy Note 8.0 naar M500WKXUBND9. De veranderingen zijn gelijk aan die van eerdere KitKat-updates bij andere Samsung apparaten. Zo zou de software soepeler draaien, zijn de icoontjes in de statusbar voortaan wit en is de accuduur verbeterd. Ook heeft de fabrikant ondersteuning voor draadloos printen toegevoegd.

De software is beschikbaar via de ‘software update’-functie op het toestel of via Samsung’s updateprogramma Kies. In eerste instantie was de nieuwe firmware enkel beschikbaar voor de Zuid-Koreaanse variant van de tablet, Polen volgde echter al snel. Dit lijkt een goed teken voor ons land, aangezien het Poolse toestel een internationaal model is, net als de Nederlandse uitvoering.

KitKat

Samsung is de laatste maanden vaker in het nieuws met de uitrol van KitKat-updates. Vorige maand begon de fabrikant met het updaten van de Galaxy Note II. Ook lekte er een testversie van een update voor de eerste Galaxy Note 10.1. In februari bracht het Zuid-Koreaanse bedrijf een lijst uit met Amerikaanse toestellen die de KitKat-software krijgen.

Eerste 8 inch

De Samsung Galaxy Note 8.0 kwam in april 2013 op de markt. Het is Samsung’s eerste tablet met een 8 inch scherm. Het toestel heeft een Exynos 4 quadcore-processor en 2 GB ram. Bij de introductie draaide de Note 8.0 op Android 4.1.2 Jelly Bean. Later verscheen er een update naar 4.2.2. Net als bij veel van zijn andere toestellen slaat Samsung Android 4.3 over.

Lees meer over alle nieuwigheden in Android 4.4 KitKat.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8.0
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.