Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung werkt aan een virtual reality-accessoire’

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2014, 14:09 CategorieHardware

Samsung zou werken aan een virtual reality-headset die je kunt koppelen aan je tablet of smartphone. Volgens website Engadget zou het Koreaanse bedrijf hiermee de strijd aan willen gaan met Facebook’s Oculus Rift en Sony’s Project Morpheus.

Prototype

De ontwikkeling van de headset zou al redelijk ver gevorderd zijn. Zo zouden een aantal ontwikkelaars een prototype hebben gekregen van Samsung. Die zou gekoppeld kunnen worden aan huidige toptoestellen als de Galaxy Note 3 en de Galaxy S5. De uiteindelijke versie zou echter de rekenkracht nodig hebben van nog onaangekondigde Samsung-toestellen.

De headset zou beschikken over een super amoled-scherm, die gelijkwaardig of beter is dan die van de Oculus Rift. Volgens Engadget is het nog onbekend hoe je de bril aan een Samsung-toestel koppelt. Zij gaan er echter vanuit dat dit door middel van een kabel zal gebeuren. Dit voorkomt vertragingen in het beeld, die misselijkheid kunnen veroorzaken.

Games

Samsung zou de headset voornamelijk willen gebruiken voor het spelen van Android-games. Het huidige aanbod zou echter niet geschikt zijn voor de virtual reality-accessoire. De Koreanen zullen spellenmakers dus zover moeten krijgen speciale games voor de bril te gaan ontwikkelen.

In tegenstelling tot Samsung’s nieuwe smartwatches zal de bril geen gebruikmaken van Tizen. Dit is Samsung’s eigen besturingssysteem dat in de toekomst ook op smartphones en tablets moet draaien.

De headset zou niets te maken hebben met het zogenoemde Galaxy Glass-project. Volgens verschillende geruchten werkt Samsung aan een eigen variant op de Google Glass, een speciale Android-bril die de zoekgigant vorig jaar op de markt bracht.

Dit jaar

Engadget verwacht dat Samsung de virtual reality-headset nog dit jaar op de markt wil brengen net voor de concurrentie. Ook met de prijs zullen ze vermoedelijk hun concurrenten proberen af te troeven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.