Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung werkt aan Galaxy TabPRO met 13,3 inch scherm’

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2014, 13:24 CategorieAndroid

Samsung werkt aan een Galaxy TabPRO met een scherm van 13,3 inch. Dit meldt website GSMArena op basis van een bron bij de Zuid-Koreaanse fabrikant. Momenteel is de Galaxy TabPRO 12.2 de grootste tablet uit hun assortiment.

Galaxy TabPRO 13.3

De nieuwe tablet zou intern bekendstaan onder de naam T911/T910 ‘Warhol’. Het toestel is vermoedelijk het nieuwe topmodel van de Galaxy TabPro-lijn. Het 13,3 inch scherm heeft een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een lcd-paneel. Meer specificaties van de tablet zijn nog niet bekend.

Het huidige topmodel, de Galaxy TabPRO 12.2, heeft een 12,2 inch scherm met eveneens een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Samsung bracht dit model begin dit jaar op de markt samen met de Galaxy TabPro 8.4 en 10.1.

Galaxy Tab S

Naast het nieuwe 13,3 inch-model bevestigde de bron de komst van twee super amoled-tablets. Details over deze twee toestellen lekten vorig week al naar buiten. Zo zou er een 8,4 en 10,5 inch exemplaar op stapel staan.

Intern zou het 10,5 inch-model de naam T801/T800 ‘Chagall’ hebben, terwijl de 8,4 inch-versie bekend is als T701/T700 Klimt. Beide tablets worden vermoedelijk uitgebracht als Galaxy Tab S en beschikken over dezelfde resolutie; 2560 bij 1600 pixels.

Ook de overige specificaties zijn nagenoeg gelijk. Volgens gegevens uit de benchmark AnTuTu gebruikt Samsung voor beide tablets een Exynos 5-chip met acht rekenkernen (octacore). Voor de grafische presentaties is er een hexacore Mali T628 GPU.

Beide tablets krijgen een 8 megapixelcamera aan de achterkant en één van twee megapixel aan de voorkant. Net als bij de Galaxy S5-smartphone hebben de Galaxy Tab S-modellen een vingerafdruklezer in de home-knop.

Android 4.4 KitKat

Voor het besturingssysteem zou Samsung kiezen voor Android 4.4 KitKat met de eigen touchwiz-schil. Ook het nieuwe 13,3 inch-model zou draaien op deze software. Wanneer Samsung de tablets officieel zal presenteren is nog niet bekend.

  • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO 12.2
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.