Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Screenshots tonen touch-versie Office voor Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2014, 9:49 CategorieApplicaties

Al sinds de lancering van Windows 8 wachten we op een voor touch geoptimaliseerde versie van Office. De appsuite van Microsoft waarmee documenten, spreadsheets en presentaties bewerkt kunnen worden kan reeds op Windows 8 en Windows RT tablets gebruikt worden maar is voorzien van een interface die nog ingericht is voor gebruik met een muis en keyboard.

Begin april liet Microsoft wederom weten te werken aan een touch-versie van Office 2013 voor Windows 8, maar wanneer de apps uitgebracht zouden worden werd niet bekendgemaakt. Microsoft-kenner Paul Thurott heeft dit weekend echter op de Research-site van Microsoft een presentatie gevonden waarin vroege screenshots van de touch-versie getoond worden. Zo zien we Word, Excel, PowerPoint en Outlook voorbij komen.

Het is niet duidelijk wanneer deze screenshots precies gemaakt zijn en of Microsoft inmiddels al een stuk verder met de ontwikkeling is. Het bedrijf uit Redmond gaf namelijk in april aan één look voor Office te willen ontwikkelen maar de screenshots tonen een nogal afwijkende interface voor de verschillende programma’s. De verwachting is dat de touch-versie van Office voor Windows 8 veel lijkt op het onlangs gelanceerde Office-pakket voor de iPad.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.