Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Seagate kondigt wifi-harde schijf aan onder merknaam Samsung

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2014, 14:05 CategorieHardware

Seagate heeft in samenwerking met de harde schijf-divisie van Samsung een nieuw product ontwikkeld, de Samsung Wireless Mobile Media Device. De schijf heeft een opslagcapaciteit van 1,5 TB en kan dankzij een wifi-verbinding gebruikt worden als opslag voor bijvoorbeeld een tablet.

Hotspot

Je kunt de draadloze Samsung-schijf gebruiken als wifi-hotspot voor vijf apparaten tegelijk. Daarnaast beschikt het apparaat over een usb 3.0-poort waarmee je hem bijvoorbeeld met je router kunt verbinden. Hierdoor is de schijf toegankelijk voor alle apparaten die met je router verbonden zijn.

samsung-wireless_2

De schijf bevat een accu met een capaciteit van ongeveer 7 uur. Deze kun je bovendien gebruiken om bijvoorbeeld je tablet of smartphone op te laden via usb. Ook zou Seagate werken aan een aantal Android-apps voor het gebruik met de schijf.

Seagate gebruikt voor hun nieuwe Samsung-schijf vermoedelijk een 2,5 inch model. Doordat het apparaat ook nog een accu bevat zal het waarschijnlijk niet erg dun zijn. De precieze afmetingen en het gewicht zijn nog niet bekendgemaakt.

Tablets

De wifi-schijf van Seagate lijkt een erg handig apparaat voor tabletgebruikers. Vaak heb je op je toestel maar een beperkte opslag van 16 of 32 GB. Dit kun je op sommige tablets uitbreiden met een sd-kaartje, maar ook die beschikken niet over veel capaciteit. Met de schijf van Seagate heb je via een wifi een opslag van maar liefst 1,5 TB.

De naam van de nieuwe schijf lijkt enigszins verwarrend, aangezien beide bedrijven bekendstaan als harde schijven-producent. Seagate nam dit onderdeel van Samsung in 2011 over. Chinese wetgeving verplicht de fabrikant nog producten onder de naam Samsung uit te brengen. De nieuwe wifi-schijf is daar dus één van.

Binnenkort

Wanneer de Samsung Wireless Mobile Media Device precies in de winkel ligt is nog niet bekend. Een persbericht spreekt van april 2014, wat dus niet is gehaald. Een lanceerdatum lijkt dan ook niet ver weg. De adviesprijs in de Verenigde Staten is 179 dollar.

Lees ook onze tip over tablets en opslaggeheugen.

  • Delen:

Reacties

  1. TheFXboy
    13 mei, 2014 om 15:23

    Positief,slim bekeken,mee met de tijd, externe HDD is lomp behalve als je een vaste PC hebt. WIFI harddisk ook goedkoper dan een NAS dan mag je nog extra HDD’s kopen.

    Onder samsung merknaam is goed voor de omzet voor samsung & seagate.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.