Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sonos brengt vernieuwde app uit voor iOS en Android

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2014, 17:12 CategorieApplicaties

Sonos heeft een grote update uitgebracht voor zijn Controller-app. Wat meteen opvalt is het totaal vernieuwde uiterlijk van de applicatie. Daarnaast voegde de hifi-fabrikant een aantal nieuwe functies toe. De app is direct beschikbaar in de App Store en Google Play.

Fris uiterlijk

De meest in het oog springende verandering is het opgefriste uiterlijk. Dit was beslist geen overbodige luxe, aangezien de huidige applicatie nog uit 2008 dateerde. Het nieuwe ontwerp ziet er een stuk strakker en rustiger uit.

Opvallend is dat Sonos nu vooral veel wit gebruikt in zijn applicatie. Dit zorgt voor een modernere uitstraling. Ook nemen albumhoezen een veel prominentere rol in en werkt alles net wat intuïtiever.

Sonos_controller_5a

Verbeterde zoekfunctie

Sonos heeft ook de zoekfunctie van de applicatie drastisch aangepakt. Je zoekt nu voortaan in alle beschikbare diensten tegelijk. Het is nog steeds mogelijk om op artiest, album of lied te zoeken, maar je hoeft hiervoor dus niet eerst een dienst te selecteren.

In de vernieuwde app is het nu ook mogelijk meerdere kamers tegelijk te bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld in elke kamer een ander lied via verschillende diensten afspelen. Ook is er een nieuwe ‘Discover’-functie waarmee het makkelijker moet zijn nieuwe muziek te ontdekken.

Meer diensten

Sonos heeft een aantal nieuwe muziekdiensten aan de app toegevoegd. Je kunt vanaf nu ook gebruikmaken van Google Play Music, MLB, Beats Music en Shuffler.fm. Daarnaast is de ondersteuning van Spotify, waarschijnlijk de meest populaire dienst, verbeterd.

Nu beschikbaar

Versie 5.0 van de Sonos Controller-app werd al eerder door de fabrikant aangekondigd, maar is nu ook echt beschikbaar. Je hebt voortaan wel minimaal iOS6 nodig. Bij Android geldt een ondersteuning vanaf versie 2.1.

  • Sonos Controller
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.