Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony start Android 4.4 KitKat-update Xperia Tablet Z

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2014, 18:53 CategorieAndroid

Sony heeft al menigmaal aangegeven dat de Xperia Tablet Z, en andere modellen in de Xperia-lijn, een update naar Android 4.4 KitKat kan verwachten en vanaf vandaag wordt de update dan ook daadwerkelijk uitgerold. Sony geeft aan wereldwijd vanaf nu te beginnen met de uitrol, wat betekent dat het nog een paar dagen of wellicht weken kan duren voordat de update Nederlandse modellen bereikt.

Xperia Tablet Z

De Sony Xperia Tablet Z werd iets meer dan een jaar geleden gelanceerd maar is nog steeds een van de betere Android tablets. Niet alleen de specificaties zijn indrukwekkend, ook is het belangrijk dat Sony met regelmaat updates voor de tablet beschikbaar stelt. Afgelopen december kreeg de tablet een update naar Android 4.3 Jelly Bean en vanaf vandaag krijgen bezitters van de tablet de update naar Android 4.4 KitKat aangeboden.

Android 4.4-update

Natuurlijk brengt de update alle verbeteringen die met Android 4.4 KitKat geïntroduceerd werden, waaronder snellere en soepelere prestaties voor minder krachtige hardware. Dit is echter niet van toepassing op de prima functionerende Xperia Tablet Z. Sony heeft wel de eigen interface ligt aangepast en onder meer de notificatiebalk een make-over gegeven. Ook zijn de door Sony zelf ontwikkelde apps als MyXperia, vernieuwd, is er diepere integratie met de clouddiensten van Sony en wordt er ondersteuning voor Xperia Themes toegevoegd.

Sony heeft overigens onlangs de opvolger van de Xperia Tablet Z in Nederland gelanceerd. De Xperia Z2 Tablet draait vanuit de winkel op Android 4.4 KitKat, is nog lichter en slanker en beschikt over een snellere processor. Bekijk onze Xperia Z2 Tablet review voor de uitgebreide ervaringen.

  • Delen:
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)