Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties HP Slate 7 Beats Special Edition bevestigd

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2014, 14:07 CategorieAndroid

Eind april dook de eerste informatie op over een nieuwe tablet van HP die de naam HP Slate 7 Beats Special Edition zou dragen. Inmiddels heeft de Amerikaanse fabrikant de komst van de tablet zelf bevestigd door het online zetten van de productpagina.

De HP Slate 7 Beats Special Edition is deze week verschenen op de Amerikaanse website van HP. De productpagina toont alle details van de tablet en bevestigt dat het gaat om een speciale versie van de vorig jaar gelanceerde Nvidia Tegra Note 7 tablet. Dit model draait op een Tegra 4-processor van Nvidia.

De Slate 7 Beats Special Edition is een 7-inch tablet met een design dat overeenkomt met dat van de Nvidia Tegra Note 7. HP heeft er echter voor gekozen de tablet een rode afwerking te geven, en te voorzien van het Beats Audio-logo.

HP-Slate-7-Beats-Audio

Het 7-inch display heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en onder de motorkap vinden we de Nvidia Tegra 4-processor met vier kernen en een kloksnelheid van 1.8GHz terug. Deze wordt vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen.

Verder is de tablet voorzien van de DirectStylus-techniek van Nvidia, Bluetooth 3.0 en Wifi voor draadloze communicatie, een microUSB- en microHDMI-poort, een microSD-kaartlezer om het interne geheugen uit te breiden, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 0,3 megapixel camera aan de voorzijde.

De HP Slate 7 Beats Special Edition draait op Android 4.4 KitKat-software en moet binnenkort op de markt verschijnen voor een prijs die waarschijnlijk rond de 250 euro ligt. Overigens lijkt de Amerikaanse fabrikant veel meer tablets in ontwikkeling te hebben. Zo doken de afgelopen weken onder meer de 8-inch HP Slate 8 Plus en de 10-inch HP Slate 10 Plus op.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.