Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Stylus en N-Trig digitizer Surface Pro 3 gedemonstreerd in video

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2014, 15:16 CategorieWindows

Vanaf eind augustus ligt de Microsoft Surface Pro 3 in de Nederlandse winkels dus we hebben nog tijd genoeg om alles te weten te komen over de features van de tablet. Dit weekend werd al bekend welke processor er in welke configuratie gebruikt wordt en vandaag is één van de eerste video’s gepubliceerd waarin de nieuwe N-Trig active digitizer met stylus gedemonstreerd wordt.

Demonstratie stylus Surface Pro 3

De Microsoft Surface Pro 3 is op verschillende punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, waaronder de stylus-input. De techniek achter deze input is deze keer van N-Trig. De vorige generatie maakte gebruik van een Wacom digitizer.  Door deze aanpassing moet de herkenning van de stylus nog nauwkeuriger zijn en is er geen latency (vertraging tussen lijnen tekenen en het verschijnen). Daarnaast kun je onder meer met een klik van de pen snel een foto maken, kun je op de pen klikken om het scherm te activeren en de OneNote-app op te starten, en kun je de pen gebruiken om notities direct in de cloud op te slaan en met je andere apparaten te synchroniseren.

In onderstaande video, gemaakt door YouTube-gebruiker Sean Ong, worden de belangrijkste functies van de stylus uitgebreid gedemonstreerd. Zo zien we dat de stylus nauwelijks last heeft van vertraging aangezien de input direct op het scherm verschijnt. Volgens Microsoft moet dit het gevoel geven alsof je op papier schrijft.

Prijs en beschikbaarheid

De Microsoft Surface Pro 3 verschijnt vanaf eind augustus in de Nederlandse winkels voor een prijs vanaf 819 euro. Een overzicht van alle specificaties, prijzen en features vind je op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 3.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Reacties

  1. kasuja
    26 mei, 2014 om 18:40

    Ik ben benieuwd hoe erg merkbaar het verschil in druk levels is. Je gaat namelijk achteruit op dat gebied. de Surface Pro 1 en 2 hebben 1024 levels en de Surface Pro 3 heeft er maar 256 omdat ze over gegaan zijn naar een andere fabrikant voor de pen technologie. voordeel is dat de technologie nauwkeuriger en sneller is nadeel is dat ze nog niet gepresteerd hebben om boven de 256 levels drukpunten te komen.

    Dus een lijn die je tekent met heel zacht drukken naar heel hard geeft een lijn die van heel dun naar heel dik loopt. hoe meer levels je pen heeft/ondersteund des te meer stapjes er beschikbaar zijn om van dun naar dik te gaan. Dat nuance verschil daar ben ik erg benieuwd naar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.