Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Surface Mini krijgt ARM-chip, stylus en draait op Windows 8.1 RT’

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2014, 10:35 CategorieWindows

Eerder deze week verstuurde Microsoft uitnodigingen voor een Surface persevenement dat op 20 mei plaatsvindt en uit die uitnodigingen zouden we kunnen opmaken dat het bedrijf uit Redmond eindelijk met de Surface Mini komt. Logisch vervolg op dit bericht is natuurlijk een gerucht over de specificaties van de tablet, welke zou beschikken over een ARM-processor.

Volgens verschillende anonieme bronnen en Microsoft-kenners wordt de Surface Mini een kleine versie van de Surface 2. Het model zou draaien een ARM-processor en beschikken over het voor ARM-processors ontwikkelde Windows 8.1 RT besturingssysteem. Dit laatste is nogal opvallend omdat Windows RT, de versie die het zonder mogelijkheid om programma’s in de desktopinterface te installeren moet doen, alleen nog op de Surface 2 en Nokia Lumia 2520 terug te vinden is. Alle fabrikanten van kleine Windows tablets hebben vooralsnog gekozen voor de volledige versie van Windows 8.

De Surface Mini zou een 8-inch display met waarschijnlijk een Full HD-resolutie krijgen en draaien op een ARM-processor. Tot op heden heeft Microsoft gekozen voor de ARM-processors van Nvidia maar er gaan berichten dat deze keer mogelijk gekozen wordt voor een Snapdragon-chip van concurrent Qualcomm. Ook zou de tablet voorzien zijn van een active digitizer en met een stylus geleverd worden. Details over de gebruikte techniek zijn nog niet bekend maar het lijkt een logische keuze van Microsoft omdat apps als Office nog steeds niet voor touch geoptimaliseerd zijn en op een 8-inch display kunnen profiteren van een stylus.

De kickstand die we kennen van zowel de eerste als de tweede generatie Surface tablets zou ontbreken maar Microsoft zou in plaats daarvan een speciale cover ontwikkeld hebben waarmee de tablet in verschillende posities gezet kan worden. Of er ook een draadloos keyboard uitgebracht wordt door het bedrijf uit Redmon is niet duidelijk. De prijs van de Surface Mini ligt volgens verschillende bronnen waarschijnlijk tussen de 250 en 350 euro.

Lees meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.