Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Surface Mini lancering uitgesteld om touch-versie Office’

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2014, 11:12 CategorieMicrosoft

Waar is die Surface Mini? Dat is een vraag die we de laatste paar dagen veelvuldig gesteld krijgen. Maar, niemand weet het en dus verschijnen er elke dag nieuwe geruchten. Zo lezen we vandaag dat Microsoft de Surface Mini wel degelijk klaar heeft maar wacht op een touch-versie van Office.

Surface Mini geschrapt?

Afgelopen dinsdag hield Microsoft een persevenement in New York waar het bedrijf de nieuwe Surface Pro 3 presenteerde. De verwachting was echter dat Microsoft ook een Suface Mini zou tonen, maar deze bleef achterwege. Een dag later verschenen berichten dat Satya Nadella en Stephen Elop, Microsoft’s CEO en Executive Vice President, kort geleden besloten hebben om de lancering te schrappen omdat de tablet zich te weinig zou onderscheiden van de concurrentie in het 8-inch segment. De topmannen verwachtten geen groot succes en dus werd er geen risico genomen.

Touch-versie Office

Vandaag meldt Neowin dat Microsoft de Surface Mini nooit definitief geschrapt heeft maar wacht op een touchvriendelijke versie van het Office softwarepakket. Het bedrijf uit Redmond zou niks zien in een desktopversie van Office op een 8-inch hoge resolutie scherm omdat de touch-elementen hierdoor veel te klein worden. Er wordt al maanden gewerkt aan een touch-versie van Office, en een aantal weken terug toonde Microsoft zelfs de eerste screenshots. Maar, Microsoft wilde ook toen niet aangeven wanneer we deze Office-versie voor tablets kunnen verwachten. Wel lanceerde Microsoft onlangs nog een touch-versie van Office voor de iPad.

Productie gestart

Het lijkt er echter op dat we deze touch-versie van Office voor Windows 8 op korte termijn kunnen verwachten. Volgens NeoWin heeft Microsoft namelijk al zo’n 15.000 tot 20.000 exemplaren van de tablet laten produceren. Deze ‘testrun’ is nog relatief klein en moet mogelijke problemen in het productieproces aan het licht brengen, maar we kunnen er wel uit opmaken dat de Surface Mini presentatie op het laatste moment geschrapt is. Mogelijk worden op dit moment de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet zodat Office en de Surface Mini deze zomer nog kunnen verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.