Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablets met mobiel internet-abonnement krijgen 097-nummer

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2014, 15:29 CategorieProviders en netwerken

Vanaf 1 juni krijgen 3G- en 4G-tablets die met een mobiel internet-abonnement gekocht worden geen 06-nummer meer. Deze tablets worden met een nieuw 097-nummer uitgerust zodat de 06-nummers gereserveerd blijven voor mobiele telefoons.

Er zijn tegenwoordig aardig wat tablets met 3G- of 4G-verbinding te koop en als je deze in combinatie met abonnement koopt kreeg je tot op heden standaard een 06-nummer toegewezen. Daarvoor hoeft de tablet niet eens te kunnen bellen, puur een verbinding met een mobiel netwerk vereist een nummer. Aan het 06-nummer voor tablets komt binnenkort echter een einde.

De  Autoriteit Consument en Markt laat vandaag weten dat er vanaf 1 juni een wetswijziging ingaat die voorschrijft dat tablets die in combinatie met mobiel-internet abonnement gekocht worden niet meer met een 06-nummer uitgerust mogen worden. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van een 097-nummer, wat overigens wel even lang is als een 06-nummer.

De reden voor deze verandering is dat providers zuiniger om moeten gaan met 06-nummers. Momenteel is 90 procent van de 60 miljoen beschikbare nummers reeds in gebruik en dus is gekeken naar of een dergelijk nummer echt nodig is voor een tablet. Een 06-nummer is volgens de Autoriteit Consument en Markt bedoeld voor mobiele telefonie en een tablet wordt in de meeste gevallen voor mobiel internet gebruikt. 

Voor gebruikers van een tablet met abonnement die reeds een 06-nummer hebben verandert er niks. Zij kunnen het nummer blijven gebruiken totdat ze van nummer wisselen of een nieuw abonnement afsluiten. Voor iedereen die vanaf 1 juni een tablet met abonnement koopt geldt dat er een 097-nummer geregistreerd wordt. Overigens is dit niet het geval wanneer je een 3G- of 4G-tablet los koopt en deze later voorziet van een sim-only-abonnement of prepaid-kaart. Dan krijg je alsnog een 06-nummer toegewezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.