Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tabletverkopen groeien minder hard door opkomst phablet

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2014, 10:36 CategorieOnderzoek

Het aantal tablets dat verkocht wordt in 2014 zou wel eens wat tegen kunnen vallen. Een mogelijke verklaring hiervoor is de opkomst van de phablet, een telefoon met zo’n groot scherm dat het de ‘noodzaak’ voor een tablet wegneemt bij consumenten.

Lagere groei tabletmarkt

Volgens de meest recente verwachtingen van IDC worden er dit jaar ‘maar’ zo’n 245,4 miljoen tablets verkocht, terwijl de verwachting eerder nog bijna 261 miljoen tablets bedroeg. Dit zou betekenen dat de tabletmarkt met maar 12 procent groeit. In 2013 groeide de markt nog met 51.8 procent.

Opkomst phablet

Zoals gezegd zou de phablet wel eens een grote rol in kunnen hebben in de verklaring voor deze verwachte krimp in groei. Phablets, in de definitie van IDC, zijn telefoons met een scherm van 5,5 tot 7 inch. Deze grote schermen liggen zo dicht bij het schermformaat van de kleinere tablet (7 inch) dat consumenten beginnen te twijfelen aan de noodzaak van een dergelijk formaat scherm in hun huishouden.

Volgens de geruchten komt Apple dit jaar ook met grotere versies van hun iPhone, de grootste zou zelfs een 5,5 inch scherm hebben. Dit zou dus kunnen beteken dat Apple mee gaat dingen naar marktaandeel in de phabletmarkt, een markt waar op dit moment voornamelijk Android-fabrikanten de dienst uitmaken.

Een andere mogelijke oorzaak voor de tegenvallende tablet-verkopen kan zijn dat bestaande tabletgebruikers hun tablet langer houden. De kwaliteit en functionaliteit heeft de afgelopen jaren zo’n sterke groei doorgemaakt dat we nu op het punt zijn dat het ‘veel van hetzelfde is’, en de noodzaak om een tablet te vervangen door een nieuwer model dus kleiner is ooit.

Phablets spelen ook op Tablets Magazine een steeds belangrijke rol, zo belangrijk dat wij het phablet gerelateerde nieuws in een een handige categorie beschikbaar hebben gemaakt. Twee van de meest populaire phablets van dit moment zijn de Samsung Galaxy Note 3 en de Huawei Acend Mate.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 3
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.