Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba komt met ‘7-in-1’ Windows 8 convertible

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2014, 11:20 CategorieWindows

We kennen de Windows 8 convertibles met vier verschillende modi inmiddels. De Lenovo Yoga 2 Pro is één van de meest populaire modellen. Toshiba gaat echter een stap verder en komt met een convertible die in maar liefst zeven modi gebruikt kan worden. De Toshiba Dynabook KIRA L93 gaat dan ook door het leven als een ‘7-in-1’ convertible.

De Dynabook KIRA L93 beschikt net als veel andere andere convertibles of hybriden over een los keyboard dock waarmee het geheel als laptop gebruikt kan worden. Het display zonder keyboard is vanzelfsprekend als tablet te gebruiken. Het keyboard dock wordt echter gekoppeld met de tablet middels een soort ‘flap’, een extensie die ook als standaard dient. Wanneer deze standaard met de tablet gebruikt wordt krijg je een aantal extra modi waarin de tablet geplaatst kan worden. Toshiba omschrijft de volgende modi;

  • Notebook modus: Gebruik als laptop
  • Tablet modus: Vouw de ‘flap’ om en gebruik het geheel als tablet
  • Desktop modus:  Gebruik de standaard om het display in een hoek te zetten en leg het keyboard er voor.
  • Canvas modus:  Gebruik de standaard om de tablet in een hoek van 30 graden te zetten
  • Flat modus: Leg het geheel plat neer
  • Tent modus: Laat het scharnier tussen keyboard en tablet naar boven wijzen
  • Stand modus: Gebruik alleen de standaard om het display in een hoek te zetten

Toshiba-Dynabook Kira L93-2

Qua specificaties is de Dynabook KIRA L93 ook interessant. Het 13.3-inch display heeft namelijk een 2.560 bij 1.440 resolutie en ondersteuning voor een active digitizer pen, en het geheel draait op een Intel Core i5 Haswell-processor. Daarnaast is er 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen aanwezig. De convertible beschikt over drie USB 2.0-poorten, een microHDMI-poort, Bluetooth 4.0, WiFi, Harman Kardon speakers en Windows 8.1-software.

De Toshiba Dynabook KIRA L93 moet in juni op de Japanse markt verschijnen. Of de convertible ook naar Europa komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.