Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Toshiba werkt aan 10-inch Windows tablet met Bay Trail-chip’

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2014, 13:23 CategorieWindows

Op het gebied van tablets is Toshiba nog steeds een kleine speler. Toch heeft de fabrikant de afgelopen maanden zowel Android als Windows tablets op de markt gebracht, waaronder de 8-inch Toshiba Encore. Het lijkt erop dat Toshiba ook op grotere schermformaten in gaat zetten want uit documenten van de WiFi Alliance kunnen we opmaken dat het bedrijf werkt aan een 10-inch Encore tablet.

In de database van de WiFi Alliance hebben de collega’s van Liliputing de Toshiba WT10-A gespot. De naam alleen al doet vermoeden dat het om een grotere versie van de 8-inch Encore gaat, die als modelnummer WT8-A heeft. Uit de bijbehorende documenten kunnen we alleen halen dat de tablet is uitgerust met WiFi 802.11 b/g/n en draait op Windows 8.1-software.

De kans is groot dat Toshiba de tablet, net als zijn kleinere broer, uitrust met een Intel Bay Trail-processor. Deze processor wordt het meest in betaalbare tablets die ook daadwerkelijk als stand-alone tablet ingezet worden gebruikt. Qua overige specificaties kunnen we van andere modellen afleiden dat de tablet waarschijnlijk voorzien is van 2GB aan werkgeheugen, minimaal 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, Bluetooth 4.0 en twee camera’s.

Het blijft natuurlijk speculeren maar mogelijk krijgen we de eerste details te horen tijdens Computex 2014. Deze beurs gaat volgende maand van start in Taiwan.

Lees ook onze review van de Toshiba Encore.

  • Delen:
Toshiba Encore (WT8-A-102)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.