Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba WT10 en Satellite Click 2 Pro tablets gespot bij de FCC

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2014, 12:09 CategorieWindows

Gisteren dook er informatie op over een nog onaangekondigde 10-inch Windows tablet van Toshiba en vandaag is dit model ook in de database van de FCC gevonden. Daarnaast is de Toshiba Satellite Click 2 Pro hybride gespot.

Toshiba Encore WT10

Toshiba heeft in Nederland de afgelopen maanden diverse nieuwe tablets op de markt gebracht. Zo introduceerde het bedrijf drie Excite-tablets met Android en de 8-inch Encore WT8 met Windows 8.1-software. Deze Encore krijgt binnenkort een grotere broer in de vorm van de WT10. Gisteren kwamen we de eerste aanwijzingen voor de komst van de WT10 al tegen in de database van de WiFi Alliance en vandaag is hetzelfde model gespot in documenten van de Amerikaanse FCC.

Een 10-inch Windows 8 tablet is het enige wat nog in de line-up van Toshiba ontbreekt. De WT10 beschikt waarschijnlijk, net als zijn kleine broer, over een Intel Atom Bay Trail-processor en wordt uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, minimaal 32GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een microSD-kaartlezer, en Bluetooth en WiFi voor draadloze communicatie.

Toshiba Satellite Click 2 Pro

Tijdens het bladeren door de documenten van de FCC kwamen de collega’s van Notebookitalia ook de Satellite Click 2 Pro tegen. Deze hybride tablet/laptop is waarschijnlijk de opvolger van de in september van vorig jaar gelanceerde Satellite Click Pro. Dit model beschikt over een 13-inch display, een keyboard dock en Harman Kardon luidsprekers. Waarschijnlijk zien we in deze professionele versie een Intel Core i5 Haswell-processor, een Full HD-display, 4GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen terug. De hybride draait op Windows 8.1-software.

De verwachting is dat Toshiba de WT10 Windows 8 tablet en de Satellite Click 2 Pro hybride volgende maand tijdens Computex 2014 officieel presenteert.

  • Delen:
Toshiba Encore (WT8-A-102)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.