Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Gmail voor Android maakt bijlagen opslaan in Drive mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2014, 9:34 CategorieAndroid

Google heeft vandaag een update voor de Gmail-app voor Android uitgebracht. Met deze update wordt het onder meer mogelijk om bijlagen direct in Google Drive op te slaan of vanuit de app te printen.

Gmail voor Android is naar versie 4.8 gebracht en deze versie brengt zowel qua uiterlijk als qua functies een aantal vernieuwingen. Zo is het hamburgermenu dat links bovenin de app te openen is uitgebreid met help en instellingen, en kun je vanuit dat menu sneller schakelen tussen meerdere Gmail-accounts.

Daarbij krijgt Gmail de mogelijkheid om bijlagen te printen of in Google Drive op te slaan. Om e-mails of bijlagen te printen vanuit de app is echter wel minimaal Android 4.4 KitKat vereist. Bij het versturen van e-mails kunnen meerdere bijlagen toegevoegd worden, al is hier Android 4.3 Jelly Bean minimaal voor vereist. Ook is het na de update mogelijk om een autoreply (automatisch antwoord) in te stellen. 

Mocht je een tablet of smartphone met een oudere versie van Android (minimaal Android 4.0 Ice Cream Sandwich) hebben dan zorgt de update ervoor dat de Gmail-app voortaan soepeler en sneller draait. Dit is met name interessant voor tablets en smartphones die qua hardware niet rijkelijk uitgerust zijn.

Gmail voor Android is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Gmail
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.