Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Google+ voor Android brengt nieuwe features en nieuw uiterlijk

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2014, 12:13 CategorieAndroid

Na een grote update voor de Gmail-app voor Android heeft Google gisteren ook een update voor de Google+-app uitgerold. Deze update brengt een nieuw uiterlijk en een aantal nieuwe features in onder meer het fotogedeelte van de app.

Wat meteen opvalt is dat Google de Google+ applicatie voorzien heeft van een nieuw uiterlijk. Zo heeft de app een kleurrijk design meegekregen, is het hamburgermenu verdwenen en wordt er minder grijs gebruikt. De menu-items zijn voortaan te vinden in een menu onder de rode balk bovenin de applicatie. Hier vind je onder meer de secties voor foto’s, evenementen, ‘mijn kringen’. Volgens Google maakt het nieuwe menu sneller navigeren tussen verschillende functies van de app mogelijk.

Google-plus-update

Op het gebied van foto’s zijn ook een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Zo kun je met de Auto Awesome Movies & Stories je foto’s, video’s en de plaatsen die je bezoekt combineren in een fraaie video. Ook is het mogelijk om via één druk op de knop een gif-afbeelding te maken van je foto’s en worden grote fotogalerijen ondersteund. Ook toont Google optioneel hoeveel keer een bepaalde foto of video bekeken is. Daarnaast kan in de galerijen op datum gezocht worden door met de scrollbar aan de zijkant door data te scrollen.

Verder is het na de update eenvoudiger om snel een bericht te delen via het potlood-icon aan de rechter onderzijde en wanneer je scrollt verdwijnt het menu voortaan zodat berichten full-screen weergegeven kunnen worden. De verbeteringen zijn op dit moment alleen nog beschikbaar voor Android-gebruikers. Google geeft aan dat de update voor iOS later verschijnt.

De Google+-app voor Android is gratis te downloaden in de Google Play Store. Het nieuwe uiterlijk is echter nog niet voor iedereen zichtbaar. Je kunt via deze link de apk-bestanden downloaden en direct de laatste versie installeren.

  • Google+
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.