Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vixtel kondigt tablet met zowel Android als Ubuntu aan

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2014, 21:24 CategorieAndroid

Tablets die op Ubuntu draaien zijn er nog nauwelijks maar als het aan het Australische bedrijf Vixtel ligt komt daar verandering in. Het bedrijf wil dit jaar nog een tablet lanceren die op zowel Android als Ubuntu draait.

De dual-boot tablet gaat onder de naam Unity en beschikt over een 10.1-inch display. Vixtel heeft nog niet alle specificaties van de tablet bekendgemaakt maar wat we tot nu toe weten is dat de tablet is uitgerust met een quadcore-processor, een ‘retina-resolutie’ display met een formaat van 10.1-inch, 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan SSD opslaggeheugen. Ook beschikt de Unity over een 5 megapixel camera, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11n en optioneel 3G. Het dock wordt voorzien van drie USB-poorten, een HDMI-poort en een ethernetaansluiting.

Unity

De Unity van Vixtel is niet de eerste tablet met Ubuntu en Android. Bijna exact een jaar geleden lanceerde het Italiaanse Ekoore een tablet met Windows 8, Android en Ubuntu. Dat Vixtel nu met een model komt is echter opvallend want Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, heeft onlangs aangegeven voorlopig te stoppen met Ubuntu voor Android. In plaats daarvan richt het bedrijf zich op het eigen Ubuntu Touch besturingssysteem dat geen gebruikmaakt van de Android-code.

Momenteel is er al een stabiele versie van Ubuntu Touch beschikbaar voor onder meer de Nexus 7 tablet en Nexus 4 smartphone. Bezitters van deze tablets kunnen het besturingssysteem via de website van Canonical downloaden. De eerste Ubuntu Touch-tablets worden eind dit jaar nog op de markt verwacht.

  • Delen:

Reacties

  1. Edwin
    19 augustus, 2014 om 12:44

    Prachtig, een tablet voor onderweg. Een verreikende dok voor op het bureau.
    Tevens mogelijkheden voor een simkaart waardoor bellen,sms-en en wappen per pc (EINDELIJK) mogelijk gaan worden.

    Kortom, phone meets tablet meets personal computer MEETS UBUNTU <3 FINALY!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.