Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Voor iPad geoptimaliseerde versie Google Play Music gespot

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2014, 10:24 CategorieApplicaties

Als je fan bent van Google Play Music en gebruikmaakt van een iPad dan moet je het nog steeds doen met de voor de iPhone ontwikkelde versie van de app. Play Music is immers nog steeds niet geoptimaliseerd voor het gebruik op een iPad. Daar komt echter binnenkort verandering in.

Play Music voor de iPad

Volgens 9to5Mac zijn namelijk in de broncode van de iPhone-applicatie aanwijzingen te vinden dat de voor de iPad geoptimaliseerde versie hier ingebakken zit. Het is zelfs al mogelijk om de iPad-interface aan te zetten door een instelling die gaat onder de naam “UIDeviceFamily” van 1 naar 2 te zetten. Hier is echter een jailbreak voor nodig, wat tot op heden met de nieuwste versie van iOS niet tot de mogelijkheden behoort. De aanpassingen aan de interface zijn, zoals in onderstaande video gedemonstreerd wordt, minimaal. Google lijkt geen echte features of belangrijke design-wijzigingen doorgevoerd te hebben.

Lancering

9to5Mac laat weten contact opgenomen te hebben met Google en opvallend genoeg dacht een woordvoerder dat de applicatie al uitgebracht was. Het lijkt er dus op dat de voor de iPad geoptimaliseerde versie van Google Play Music binnen enkele dagen groen licht krijgt van Apple en in de App Store verschijnt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.