Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Webshop zet Asus Transformer Book T200TA met specs en prijs online

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2014, 14:04 CategorieWindows

De Asus Transformer Book T100TA één van de meest interessante Windows 8 tablets van dit model, met name door de gunstige prijsstelling. Voor zo’n 350 euro krijg je een volwaardige Windows 8 tablet met prima prestaties, een keyboard dock, een gratis versie van Office 2013. Maar, een 10.1-inch display is niet voor iedereen groot genoeg en daarom werkt Asus aan een opvolger; de Transformer Book T200TA.

Asus Transformer Book T200TA

De Asus Transformer Book T200TA zijn we de afgelopen weken al diverse malen tegengekomen en dus is het geen verrassing dat een webshop in Zwitserland de hybride reeds online heeft gezet. Niet alle specificaties waren echter nog bekend en ook over de prijs tastten we nog in het duister. Uit de productpagina van de webshop kunnen we nu zowel de specificaties als de prijs halen, mits alles natuurlijk correct is.

De T200TA is een Transformer Book met een 11.6-inch ips lcd-display dat voorzien is van een 1.366 bij 768 pixels resolutie. De verwachting was dat dit model met een Full HD-display uitgerust zou worden maar om de prijs laag te houden lijkt Asus aan de standaard resolutie vast te houden. Onder de motorkap zien we een Intel Atom Bay Trail Z3775-processor met een kloksnelheid van 2,4GHz terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen.

De hybride heeft 32GB of 64GB aan opslaggeheugen aan boort en kan net als zijn kleinere broer in een variant met 500GB HDD opslaggeheugen in het dock gekocht worden. Het dock is helaas niet voorzien van een eigen accu, maar volgens Asus moet het geheel zo’n 8 tot 10 uur meegaan op een volle lading. De T200TA is voorzien van een USB 3.0-poort, WiFi, Bluetooth 4.0 en een HDMI-uitgang voor het koppelen van een extern display. De tablet draait op Windows 8.1-software, de 32-bit-versie, maar in tegenstelling tot de T100TA lijkt Office 2013 niet gratis meegeleverd te worden.

Prijs en beschikbaarheid

In Zwitserland wordt de Transformer Book T200TA met 32GB in de tablet en 500GB in het dock aangeboden voor een omgerekende prijs van zo’n 410 euro. De kans is echter groot dat door verschillen in belastingen en uitvoeringen de prijzen in Nederland hoger komen te liggen. Wanneer Asus de T200TA officieel lanceert is nog niet bekend.

Lees ook onze Asus Transformer Book T100TA review.

  • Delen:
Asus Transformer Book T200 (T200TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.