Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wederom foto’s Samsung Galaxy Tab S 10.5 amoled-tablet opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2014, 10:16 CategorieAndroid

Na dit jaar al de nieuwe Galaxy Tab 4 tablets, de Galaxy TabPRO modellen en de Galaxy NotePRO gelanceerd te hebben komt Samsung binnenkort met amoled-tablets. De nieuwe serie gaat onder de naam Galaxy Tab S en bestaat uit een 8.4-inch en een 10.5-inch model. Afgelopen week doken er al afbeeldingen van de Galaxy Tab S 10.5 op en vandaag zijn bij de Amerikaanse FCC wederom afbeeldingen gespot.

De FCC, een organisatie die zich bezighoudt met het keuren van mobiele apparaten, publiceert niet vaak foto’s van nog onaangekondigde toestellen maar vandaag zijn vijf afbeeldingen van de Galaxy Tab S 10.5 gespot. Uit de documenten van de FCC kunnen we halen dat het gaat om een tablet met modelnummer SM-T800 en een formaat van 10.5-inch. Uit eerdere geruchten en lekken kunnen we opmaken dat dit de WiFi-only variant is. De 4G-versie gaat onder de naam SM-T805 en de 3G-versie krijgt SM-T801 als modelnummer mee.

Galaxy-Tab-S-fcc-2

Ook deze afbeeldingen bevestigen dat Samsung grotendeels het design van de Galaxy TabPRO-tablets aanhoudt maar dat het frame rondom het display een stuk smaller is. Ook is de achterzijde voorzien van een nieuwe ‘putjes structuur’ die voor een betere grip moet zorgen. Verder zien we ook op deze foto’s twee camera’s, de fysieke home-knop en de capacitieve Android-knoppen terug.

Hoewel Samsung nog niks bevestigd heeft wat betreft de amoled-tablets in de Galaxy Tab S-serie zijn nagenoeg alle specificaties al bekend. Zowel het 8.4-inch als het 10.5-inch model beschikt, als de geruchten correct zijn, over een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie en draait op een Samsung Exynos 5-processor met acht kernen. Verder zijn de tablets voorzien van 3GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een microUSB-poort, twee camera’s, een vingerafdrukscanner, WiFi en Bluetooth 4.0. Beide modellen draaien op Android 4.4.2 KitKat met daar overheen de Magazine UX interface.

Update: De tablets zijn inmiddels gepresenteerd. Alle specificaties, modellen en prijzen vind je op de productpagina van de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5. Daarnaast kun je terecht in onze hands-on review voor de eerste ervaringen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.