Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows Store voor Windows 8.1 gebruiksvriendelijker na update

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2014, 19:57 CategorieWindows

Microsoft heeft vandaag een grote update voor de Windows Store, de plek waar applicaties gedownload kunnen worden, uitgerold. De update is alleen beschikbaar voor gebruikers van Windows 8.1 en staat vooral in het teken van een verbeterd gebruiksgemak.

Eerder dit jaar rolde Microsoft al een grote update uit voor de Windows Store maar deze keer worden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. De update moet onder meer het vinden van applicaties eenvoudiger maken, het gebruiksgemak verbeteren en het mogelijk maken om één keer een app te betalen en downloaden en deze vervolgens op al je compatibele Windows-devices terug te vinden.

Windows-Store-nieuw-3

Eén van de verbeteringen die Microsoft doorvoert om het gebruiksgemak te verbeteren heeft te maken met de groene navigatiebalk. Voorheen moest je nog naar beneden swipen om deze te zien te krijgen maar nu staat deze altijd in beeld. Daarnaast worden de top-apps, categorieën en verzamelingen voortaan in de navigatiebalk getoond. Dit alles om je sneller apps en games te laten vinden.

Op de homepage van de Windows Store vind je voortaan collecties en uitgelichte apps terug, met onder meer nieuwe, populaire en stijgende apps. Apps waarvan de prijs tijdelijk verlaagd is worden duidelijker getoond door de originele prijs door te strepen en de tijdelijke prijs in het rood te tonen. Microsoft voegt daarnaast een nieuw ‘Windows/Windows Phone icon’ ontwikkeld waarmee aangegeven wordt dat een applicatie ook beschikbaar is voor Windows Phone. Eén klik moet er vervolgens voor zorgen dat de betreffende app op zowel je tablet of laptop en smartphone gedownload wordt zonder dat hiervoor opnieuw betaald hoeft te worden.

Windows-Store-nieuw-2

De update voor de Windows Store wordt automatisch geïnstalleerd wanneer je over een laptop, desktop of tablet met Windows 8.1 beschikt. Mocht je willen controleren of de update al beschikbaar is kan dit via de pc instellingen onder het kopje ‘update en herstel’.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.