Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi lanceert Mi Pad met 7.9-inch display en Tegra K1-processor

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2014, 11:10 CategorieAndroid

Vorige week verschenen er al berichten dat de Chinese fabrikant Xiaomi op korte termijn met zijn eerste tablet zou komen en vandaag is de tablet officieel gelanceerd. De Mi Pad is op het eerste gezicht een indrukwekkende tablet, met onder meer Nvidia’s nieuwste Tegra K1-processor.

Xiaomi Mi Pad

De Xiaomi Mi Pad is de eerste Android tablet van het Chinese bedrijf en is duidelijk geïnspireerd op Apple’s populaire iPad mini met retina display. De tablet beschikt net als dit model over een 7,9-inch ips lcd-display met een retina resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Ook qua design doet de tablet veel aan de iPad mini denken.

Onder de motorkap is het echter een wereld van verschil. De Mi Pad is voorzien van een Nvidia Tegra K1-processor, een quadcore-chip met een kloksnelheid van 2.2GHz per kern. Deze wordt vergezeld door een Kepler gpu met 192 kernen, 2GB aan werkgeheugen en 16GB tot 64GB aan intern opslaggeheugen.

Xiaomi-Mi-Pad-2

Verder is de Xiaomi Mi Pad uitgerust met een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, een microUSB-poort aan de onderzijde, stereo luidsprekers aan de achterzijde en een microSD-kaartlezer waarmee het interne geheugen met maximaal 128GB uitgebreid kan worden.

De 6.700mAh accu moet ervoor zorgen dat je zo’n 11 uur met de tablet vooruit kunt op één lading. De tablet draait op Android 4.4 KitKat-software met toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van applicaties. Over Android is een eigen skin gelegd. De Mi Pad weegt 360 gram, is 8,5 millimeter dun en komt in een roze, groene, gele, blauwe of witte afwerking.

Prijs en beschikbaarheid

De Xiaomi Mi Pad wordt vanaf begin juni in China verwacht, later moet de tablet ook in andere landen gelanceerd worden. Het 16GB-model gaat over de toonbank voor een omgerekende prijs van 175 euro, het 64GB-model gaat zo’n 200 euro kosten.

 • Delen:

Reacties

 1. ANL
  15 mei, 2014 om 16:34

  WAUWWW – met zo’n prijs wordt het zeker een knaller…..een 7.9″ Android 4.4 tablet met retina display and supersnelle Tegra K1 Quad-core CPU erin….. Als de bouwkwaliteit een beetje in orde is en de prijs voor een 16Gb model inderdaad die 175 euro zal zijn…dan wordt het een keiharde hit !!!

 2. Jonathan
  18 mei, 2014 om 18:26

  Wat te doen de nexus 7 2013 kopen voor 200 of wachten op dit mooie beestje

  • JoepVK
   18 mei, 2014 om 23:11

   Als je em niet snel nodig hebt, zou ik zeker wachten. Je krijgt meer voor je geld als je wacht.
   Maar als je binnen 2-3 mnd een tablet wil, zou ik zeker voor de Nexus 7 2013 gaan.

 3. Harry
  30 mei, 2014 om 11:38

  Ziet er goed uit en meer competitie is altijd beter. Bij design en marketing is wel erg naar Apple gekeken (maar dat doet tegenwoordig bijna ieder electronica merk). Ik weet of het zo is, maar dit promo filmpje lijkt afgekeken van de intro v.d. Demo One disk van de originele Playstation. Alleen een stuk trager. Vooral vanaf sec. 20 van het Xiaomi filmpje. Deze bedoel ik: http://youtu.be/ijjZB-NSiHE

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.