Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

130 tablets met een Intel processor in 2014

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2014, 10:20 CategorieHardware

Het heeft een tijd geduurd maar Intel lijkt eindelijk een beetje tractie te krijgen in de mobiel processor-markt. De laatste jaren heeft de chipfabrikant dan ook de nodige energie en investering gedaan en dat lijkt zich vanaf nu wel terug te gaan betalen. Natuurlijk helpt het ook dat een grote fabrikant er de brui aan heeft gegeven.

Niet alleen maar voor Windows

Op dit moment draaien bijna alle Windows tablets en hybrides al op een Inter processor en aangezien er nog wat groei zit in die markt is dit een zonnig vooruitzicht voor Intel. Ook in de afgelopen week zijn er al verschillende nieuwe tablets met een Intel processor gelanceerd, zoals de Asus T200TA, de nieuwe Windows 8 hybrides van Dell maar ook de Asus Fonepad 7. En dat zijn er maar een paar van de nieuwe apparaten met “Intel inside”.

Android tablets die op Intel draaien is een trend die vorig jaar ingezet is en lijkt dit jaar onverminderd door te gaan. Een goed deel van de tablets die dit jaar op de markt gaan komen draaien op een Intel krachtbron.

130 tablets die op Intel draaien

Dit toenemende succes van Intel boodt genoeg houvast aan het bedrijf om te durven voorspellen dat in er in 2014 130 tables zijn dit draaien op een Intel processor. Binnen dit getal vallen overigens ook de tablets en hybrides die al op de markt zijn. Maar desondanks is het een indrukwekkend getal, en als we eerlijk zijn hadden we dit een paar jaar geleden niet durven te hopen voor Intel. Door de opkomst van ARM processoren leek de grip van Intel op de processor markt in het algemeen snel aan kracht te minderen. Nu blijkt dus dat niets minder waar is.

Nieuwe procesoren van Intel

De processorfabrikant heeft de afgelopen tijd natuurlijk weer een hoop nieuws laten zien, onder andere tijdens Computex. Natuurlijk kan je al het nieuws rondom Intel vinden op een handige verzamelpagina hier op Tablets Magazine. Als je meer wilt lezen over de 64bit Moorefield processor of nieuwe ‘fanless’ Broadwell processor kan je dus terecht op de Intel verzamelpagina.

  • Delen:
Asus Transformer Pad TF103C
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.