Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

1Password wachtwoorden-app voor Android vernieuwd

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2014, 10:03 CategorieAndroid

Als je een Android tablet hebt en deze intensief gebruikt dan is de kans groot dat je elke dag met verschillende accounts moet inloggen in apps en op websites. Om de verschillende wachtwoorden te beheren en het voor kwaadwillenden lastig te maken jouw wachtwoord te achterhalen kun je een app als 1Password gebruiken. De app was al beschikbaar voor Android maar heeft deze week een grote update gekregen.

Wanneer je een groot aantal accounts voor verschillende websites en apps gebruikt dan is de kans aanwezig dat je vaak voor hetzelfde wachtwoord kiest. Dit maakt inloggen immers een stuk eenvoudiger en zorgt ervoor dat je niet snel een wachtwoord vergeet. Veiliger maakt dit je eigen data niet want wanneer dat ene wachtwoord achterhaald wordt door kwaadwillenden hebben ze direct toegang tot al je informatie.

Om je wachtwoorden optimaal te beheren kun je 1Password gebruiken. Deze app biedt een overzichtelijke weergave van alle accounts in apps en op websites waar je met je Android tablet of smartphone op inlogt. Daarbij maakt de app voor elke dienst of website een lastig wachtwoord aan dat ook nog eens versleuteld is. Je hoeft dit wachtwoord zelf niet te onthouden want de app zorgt ervoor dat je kunt inloggen zonder het wachtwoord nogmaals in te hoeven vullen. Met één hoofdwachtwoord, dat alleen jij weet, krijg je toegang tot al je accounts en wachtwoorden.

Zoals gezegd was de 1Password-app voor Android al een tijdje beschikbaar maar qua design en functionaliteit was er al tijden niks meer toegevoegd. Daar komt deze week verandering in. De app is qua uiterlijk aangepast en voorzien van een fris jasje dat overeenkomt met de richtlijnen die Google opgesteld heeft. Daarnaast zijn de mogelijkheden uitgebreid waardoor je eenvoudig wachtwoorden kunt aanpassen en handmatig accounts kunt toevoegen.

1Password-Android

Vanuit de 1Password-app krijg je direct toegang tot de diensten, apps en websites waarvoor de inloggegevens zijn opgeslagen. Zo zie je na het openen van de app een overzicht van je accounts en met één druk op de knop kun je inloggen, zonder zelf het wachtwoord te hoeven invoeren. Het mooie is dat de opgeslagen wachtwoorden en accounts ook gesynchroniseerd kunnen worden met andere apparaten, waaronder je desktop en smartphone. Hiervoor wordt Dropbox gebruikt en moet je vanzelfsprekend ook de 1Password-app op je andere apparaten installeren.

De 1Password-app voor Android tablets en smartphones is tot 1 augustus inclusief alle premium features gratis te downloaden uit de Google Play Store. Daarna kan de app nog steeds gratis gedownload worden maar moet voor de premium features betaald worden.

  • 1Password
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.