Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aandeel smartphones en tablets met KitKat naar 14 procent

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2014, 11:07 CategorieAndroid

Elke maand zet Google de cijfers van de verdeling van het Android-besturingssysteem onder elkaar door te kijken naar de toestellen die in de laatste 7 dagen verbinding maken met de Google Play Store. Uit de cijfers van deze maand kunnen we opmaken dat KitKat flink doorgroeit.

Google kijkt 7 dagen per maand naar de tablets en smartphones die de Google Play Store openen om zo te achterhalen welke versies van het besturingssysteem het meest gebruikt worden. Deze analyse is vooral bedoeld voor ontwikkelaars maar geeft ook ons een interessant inzicht in de verdeling van het besturingssysteem.

Uit de nieuwste cijfers kunnen we opmaken dat de oudere versies van Android, Gingerbread en Froyo, alsmaar minder gebruikt worden. 80 procent van alle toestellen draait inmiddels op Android 4.0 Ice Cream Sandwich of hoger. Helaas wordt geen onderscheid gemaakt tussen smartphones en tablets, maar we mogen er van uitgaan dat 90 procent van de tablets die momenteel gebruikt worden op Android 4.0 of hoger draaien. Android 3.2 Honeycomb, de eerste voor tablets geoptimaliseerde versie van Android, speelt geen rol van betekenis meer. Dit aandeel is gezakt naar minder dan 0,1 procent.

Google-Android-cijfers-juni

Hoewel KitKat gestaag groeit en inmiddels op bijna 14 procent van alle smartphones en tablets te vinden is, is Android Jelly Bean nog steeds het grootst. Deze versie, bestaande uit 4.1, 4.2 en 4.3, is te vinden op ongeveer 60 procent van alle toestellen. Op zich geen grote verrassing want er worden nog steeds veel tablets en smartphones met Android 4.2 of 4.3 uitgebracht.

De verwachting is dat KitKat de komende maanden meer marktaandeel zal veroveren. Diverse fabrikanten hebben nieuwe tablets gelanceerd die standaard op de meest recente versie draaien, oudere tablets worden reeds voorzien van een update en Google is deze week begonnen met de uitrol van Android 4.4.3 voor de Nexus-apparaten. Eind deze maand vindt vind overigens de Google I/O-conferentie plaats en mogelijk krijgen we hier Android 4.5 te zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.