Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aanwijzingen voor split-screen apps in iOS 8 code gespot

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2014, 9:43 CategorieBesturingssystemen

Afgelopen week presenteerde Apple het nieuwe iOS 8 besturingssysteem voor de iPad, iPhone en iPod. Deze versie brengt verschillende vernieuwingen en verbeteringen, waaronder betere communicatie tussen Mac en iOS en het direct kunnen reageren op een notificatie. Het duurt echter nog even voordat Apple iOS 8 uitbrengt voor alle gebruikers en in de tussentijd worden er mogelijk meer nieuwe features toegevoegd.

Voordat iOS 8 aangekondigd werd gingen er al verschillende geruchten, waaronder het gerucht dat Apple multitasken met twee apps naast elkaar mogelijk zou maken. Tijdens de presentatie werd hier met geen woord over gerept maar uit de broncode van het besturingssysteem kan nu toch gehaald worden dat Apple wel aan een dergelijke functie werkt. Het is echter onduidelijk of het daadwerkelijk om een split-screen functie gaat en of Apple van plan is deze functie met iOS 8 te introduceren.

Het nieuws komt van Steve Troughton-Smith, een ontwikkelaar die de broncode ban iOS 8 beta doorgespit heeft. Hij kwam een aantal aanwijzingen voor een split-screen modus tegen waarmee een twee apps op het scherm kunnen verschijnen. Beide apps kunnen de helft van het scherm gebruiken of één van de apps neemt een kwart van het scherm in terwijl de andere app driekwart van het scherm gebruikt. De functie werkt echter in de beta-versie van iOS 8 nog niet dus het is onduidelijk wanneer we de split-screen optie kunnen verwachten en op welke manier deze precies geïmplementeerd wordt. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.