Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe lanceert liniaal en stylus voor iPad

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2014, 12:09 CategorieAccessoires

Ruim een jaar geleden toonde Adobe de Project Mighty stylus en Napoleon liniaal, accessoires ontwikkeld voor creatieven met een tablet. Op dat moment bevonden de accessoires zich nog in een testfase maar vandaag heeft Adobe de stylus en het liniaal officieel gelanceerd.

De stylus draagt de naam Adobe Ink en de liniaal heeft de naam Adobe Slide meegekregen. Beide accessoires zijn ontwikkeld voor gebruik met de iPad en moeten het mogelijk maken om strakke lijnen te tekenen, bijvoorbeeld voor een ontwerp. Natuurlijk zijn de accessoires wel gebonden aan de software van Adobe zelf, waaronder de Lightroom- en Sketch-apps van het bedrijf. Deze apps zijn gratis te downloaden voor de iPad.

Adobe-Ink-Slide

De Adobe Ink stylus is drukgevoelig en moet nauwkeurig tekenen op een tablet mogelijk maken dankzij de Adonit PixelPoint-technologie. Adobe geeft aan dat de stylus comfortabel in de hand moet liggen, mede doordat deze uitgebalanceerd is. De stylus en het liniaal kunnen voor een bedrag van maar liefst 199 dollar gekocht worden en werken alleen met een iPad die draait op iOS 7 of nieuwer.

Naast de lancering van deze accessoires heeft Adobe de apps voor Creative Cloud, de plek waar alle bestanden zich bevinden en tussen apparaten gesynchroniseerd kunnen worden, van een update voorzien. De updates moeten er onder meer voorzien dat Illustrator sneller werkt op een desktop en dat Photoshop CC een Blur Gallery-functie krijgt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.