Adobe lanceert liniaal en stylus voor iPad

19 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
Adobe-Ink-Slide-2

Adobe komt met teken-accessoires voor de iPad. De stylus draagt de naam Adobe Ink en de liniaal heeft de naam Adobe Slide meegekregen.

Ruim een jaar geleden toonde Adobe de Project Mighty stylus en Napoleon liniaal, accessoires ontwikkeld voor creatieven met een tablet. Op dat moment bevonden de accessoires zich nog in een testfase maar vandaag heeft Adobe de stylus en het liniaal officieel gelanceerd.

De stylus draagt de naam Adobe Ink en de liniaal heeft de naam Adobe Slide meegekregen. Beide accessoires zijn ontwikkeld voor gebruik met de iPad en moeten het mogelijk maken om strakke lijnen te tekenen, bijvoorbeeld voor een ontwerp. Natuurlijk zijn de accessoires wel gebonden aan de software van Adobe zelf, waaronder de Lightroom- en Sketch-apps van het bedrijf. Deze apps zijn gratis te downloaden voor de iPad.

De Adobe Ink stylus is drukgevoelig en moet nauwkeurig tekenen op een tablet mogelijk maken dankzij de Adonit PixelPoint-technologie. Adobe geeft aan dat de stylus comfortabel in de hand moet liggen, mede doordat deze uitgebalanceerd is. De stylus en het liniaal kunnen voor een bedrag van maar liefst 199 dollar gekocht worden en werken alleen met een iPad die draait op iOS 7 of nieuwer.

Naast de lancering van deze accessoires heeft Adobe de apps voor Creative Cloud, de plek waar alle bestanden zich bevinden en tussen apparaten gesynchroniseerd kunnen worden, van een update voorzien. De updates moeten er onder meer voorzien dat Illustrator sneller werkt op een desktop en dat Photoshop CC een Blur Gallery-functie krijgt.

Reacties (0)