Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Allwinner brengt A33 quadcore-chip voor tablets uit

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2014, 14:43 CategorieHardware

De mobiele chips van het Chinese Allwinner zien we met name in goedkope Android tablets terug maar ook die modellen beschikken steeds vaker over prima prestaties. Om de concurrentie bij te kunnen houden introduceert Allwinner deze week een nieuwe processor; de quadcore A33-chip.

Allwinner brengt de A33 quadcore-processor, bestaande uit vier ARM Cortex A7-kernen, op de markt. De chip beschikt over een Mali 400 MP2 grafische processor, biedt ondersteuning voor 720p displays en verbruikt volgens de chipfabrikant minder energie dan zijn voorgangers, de A23 dualcore-processors.

Interessant voor de fabrikanten van tablets die over een Allwinner-chip beschikken is dat de nieuwe A33-porocessor compatibel is met de A23 dualcore-processor. Dit bekent dat fabrikanten nauwelijks iets aan het het design van tablets hoeven aan te passen om de nieuwe chip te integreren.

De verwachting is dat we deze zomer nog de eerste low-end Android tablets met een A33 quadcore-processor van Allwinner gaan zien. Voor de modellen in het middensegment introduceerde het bedrijf in februari de A80 octacore-processor. Deze chip beschikt over vier ARM Cortex A15 kernen en vier ARM Cortex A7 kernen. Alle acht de kernen kunnen volgens het bedrijf tegelijkertijd ingezet worden als de uitgevoerde taken hierom vragen. Voor minder intensieve taken kunnen de vier energiezuinige kernen ingezet worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.