Android 4.4 KitKat-update voor diverse Medion LifeTab tablets

06 juni 2014 1 Minuut 8 Reacties
Medion-Lifetab

Medion laat deze week weten drie reeds gelanceerde LifeTab tablets op korte termijn te willen voorzien van een update naar Android 4.4 KitKat.

Als je een goedkope tablets van een B-merk koopt dan mag je er eigenlijk van uitgaan dat een update voor het besturingssysteem niet tot de mogelijkheden behoort. Deze fabrikanten hebben immers geen complete afdelingen die aan nieuwe versies van Android voor oudere apparaten werken en richting zich met name op nieuwe modellen. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen, bijvoorbeeld Medion. Het bedrijf komt namelijk met een update naar Android 4.4 KitKat voor verschillende tablets.

Medion, bekend van de tablets en andere computers die onder meer bij de Aldi in de schappen liggen, komt deze week in Duitsland met goed nieuws. Het bedrijf maakt namelijk bekend op korte termijn een Android 4.4 KitKat-update naar drie LifeTab tablets te willen uitrollen. Het gaat om de Medion LifeTab E7316, de LifeTab E10316 en de LifeTab E10320. Alle drie de modellen draaien momenteel op Android 4.2 Jelly Bean. Medion geeft daarnaast aan te onderzoeken of een dergelijke update ook mogelijk is voor de reeds gelanceerde LifeTab E7310 en E10310.

Lees meer over Android 4.4 KitKat en alle verbeteringen en nieuwe functies die met deze versie geïntroduceerd zijn.

Momenteel is nog niet duidelijk wanneer de updates precies uitgerold worden en hoe bezitters van de tablets deze update aangeboden krijgen. Het is in ieder geval goed om te zien dat ook de kleinere fabrikanten kopers van hun tablets niet in te steek laten en zo nu en dan updates uitrollen.

Reacties (8)