Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple verwijdert nepreviews uit de App Store

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2014, 11:51 CategorieApple

Ieder systeem om hoog in zoekresultaten te komen wordt natuurlijk misbruikt door bepaalde types. Dat is zo bij Google search maar ook in de verschillende app stores zijn er developers die bovenaan proberen te staan, bijvoorbeeld door het kopen van nepreviews. Apple deed hier tot nu toe niet gek veel tegen, maar lijkt nu dan eindelijk de nepreviews te verwijderen.

Sommige nieuwe apps hebben binnen no-time opeens duizenden reviews met alleen maar positieve feedback. Vaak ook nog het meest positieve mogelijk (5 sterren). Een dergelijke app stijgt dan enorm in de ranking en wordt dus als een van de eerste zoekresultaten getoond na een zoekopdracht in de App Store. Indien al die positieve reviews gekocht zijn door een developer is er dus sprake van manipulatie, en dat is niet de bedoeling. Apple verwijdert dit soort reviews vanaf nu. Alleen apps die echt een weglopend succes zijn en binnen een paar dagen extreem positieve feedback zullen misschien ooit eens tegen een probleem met dit nieuwe systeem lopen, maar daar is vast wel een mouw aan te passen. En wie weet zit er nog wel een persoon tussen het signaleren en daadwerkelijk wissen van de reviews.

Nepreviews zijn doorgaans toch wel makkelijk te herkennen, de gebruikersaccounts in kwestie hebben maar een enkele app gereviewd en lijken elk kritisch gevoel te onderdrukken. Natuurlijk is dit goed nieuws voor de eerlijke developers in de App Store. Apple heeft een tijdje terug ook al een aanpassing gemaakt waar de zogenaamde typo-gaming lastiger werd gemaakt, waar op basis van spelfouten app-rankings behaald werden door nep-apps. Zoals het er nu uitziet gaat Apple in iOS 8 alleen maar meer verbeteringen voor de App Store doorvoeren.

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.