Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple vraagt patent aan op notificaties op Smart Cover

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2014, 16:43 CategorieiPad

Apple heeft een patent aangevraagd op verschillende manieren waarmee notificaties getoond zouden kunnen worden op de hoes die Apple voor de iPad maakt, de zogenaamde Smart Cover. Het aangevraagde patent omvat meerdere manieren waarop dit kan gebeuren, waaronder een transparant vlak. Het patent is nog niet in Apple’s handen, omdat het eerst nog moet worden gecontroleerd en goedgekeurd moet worden door het Amerikaanse patentbureau.

Notificaties

De aanvraag van het patent is niet nieuw, maar pas sinds kort openbaar. Apple diende de aanvraag in in december 2012. In het patent worden meerdere manieren beschreven om een notificatie weer te geven.

Transparant

Een van die mogelijkheden is een transparant gedeelte in de Smart Cover, waardoor je door de Smart Cover heen kunt kijken. Bij een notificatie licht het scherm van de iPad op, waardoor je de notificatie kunt zien, ook als de Smart Cover over je iPad zit. Dit is een goedkope manier om een notificatie weer te geven, omdat er ook geen elektronica gebruikt wordt. Bovendien kun je de notificatie meteen lezen en eventueel reageren.

Kleuren

Smart Cover Notificaties

Een andere manier die Apple beschrijft in het patent is het gebruik van vlakken die oplichten door middel van LED-lampjes. In de vlakken wordt verder geen informatie gegeven, maar aan de kleur kun je zien wat voor notificatie je binnen krijgt. Zo zou een blauw oplichtend vlak een notificatie van Mail kunnen voorstellen, en een grijze een software-update, gebaseerd op de kleur van het instellingen icoon.

Duurder

Het voordeel van een Smart Cover die notificaties toont is dat je meteen op de hoogte bent. Bij de huidige Smart Cover zou je notificaties zonder geluid missen omdat de cover het beeld blokkeert. Een nadeel van het nieuwe Smart Cover patent is echter wel dat de Smart Cover een stuk duurder zou kunnen worden, zeker als gekozen wordt voor de gebruik van elektronica. Veel mensen klagen al over de relatief hoge prijs die Apple rekent voor de Smart Cover, namelijk €39 voor de huidige versie voor de iPad Air.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Reacties

  1. Klaas
    16 juni, 2014 om 0:21

    39 euro voor een cover? Ik betaalde 80 euro voor mij ipad air hoes. Volgens de verkoper was die wel van echt leer. Vind het een schandalige prijs maar heb hem toch gekocht.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.