Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple zoekt Nederlandse taalexpert voor spraakassistent Siri

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2014, 11:00 CategorieiPad

Siri, de spraakassistent die te vinden is op Apple’s iPad en iPhone kan best handig zijn. Voor veel Nederlanders is Siri echter nog niet zo heel belangrijk, vooral omdat je op dit moment nog niet in het Nederlands kan kletsen tegen Siri. In het openbaar tegen je telefoon praten is al gek, en als dat dan ook nog eens in het Engels moet dan geven veel mensen het al snel op. Een vacature op Apple’s website lijkt er op te wijzen dat Siri binnenkort ook Nederlands begrijpt.

Vacature wijst op komst Nederlandstalige Siri

Het was iPhoneClub die de vacature opmerkte en hierover schreef. De vacature biedt logischerwijs geen informatie met betrekking tot wanneer Siri in het Nederlands moet werken maar lijkt wel aan te geven dat de optie er aan staat te komen.

Bij de presentatie van iOS 8 werden er al 20 nieuwe taalondersteuningen aangekondigd voor Siri, de Nederlandse taal zat daar echt nog niet bij. Qua timing van de vacature en de bovenstaande informatie lijkt het ons dan ook onwaarschijnlijk dat we in iOS 8 al een Nederlandse Siri gaan zien. Overigens is dit ook niet de eerste keer dan Apple een vacature met dit doel plaatste, in 2012 vroeg Apple namelijk al naar een stagiaire die aan lokalisatie kon werken.

Lees ook onze Apple iPad Air review.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.