Asus lanceert Transformer Book Flip convertibles met Windows 8

02 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
Asus-Transformer-Book-Flip-

Asus brengt dit jaar de nieuwe Transformer Book Flip-serie op de markt, bestaande uit convertibles die over een draaibaar display beschikken.

Hiermee kunnen verschillende modi, waaronder een tabletmodus, gebruikt worden. Asus zet de apparaten als high-end devices op de markt, voor onder meer de zakelijke professional en de gamers. De convertibles zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en draaien op Windows 8.1-software.

De Transformer Book Flip komt in drie formaten; een 13.3-inch versie, een 14-inch versie en en 15.6-inch versie. Afhankelijk van het gekozen formaat heeft het display een 1.366 bij 768 pixels of een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie. Alle schermen maken gebruik van de ips-techniek. Onder de motorkap kan gekozen worden voor een Intel Core i3, Core i5 of Core i7 Haswell-processor, vergezeld door maximaal 8GB aan werkgeheugen.

Voor de grafische prestaties is er en Nvidia Geforce-kaart aanwezig. Ook qua opslaggeheugen zijn meerdere mogelijkheden, zowel SSD als HDD, met een maximum van 1TB. De apparaten zijn voorzien van verschillende aansluitingsmogelijkheden, waaronder USB 2.0-poorten, een USB 3.0-poorten en een HDMI-poort. Het keyboard dock beschikt over een volledig QWERTY-toetsenbord en een touchpad met ondersteuning voor multi-gestures. Ook aan de audioweergave is aandacht besteed, met grote speakers die over Asus SonicMaster-technologie beschikken.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus Transformer Book Flip moet eind juni op de markt verschijnen. Over de prijs en of de convertibles naar Nederland komen is nog niks bekend.

Reacties (0)