Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Book V: smartphone, tablet, laptop, Windows en Android

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2014, 10:27 CategorieAndroid

Het is een wat lange titel maar de Asus Transformer Book V is dan ook een apparaat dat ontzettend veel mogelijkheden heeft. Deze hybride laptop is niet alleen een laptop maar ook een tablet en een smartphone. Daarnaast draait het geheel op zowel Android als Windows 8.1.

Dual-boot maar dan anders

Asus introduceerde begin dit jaar de Transformer Book Duet, een hybride laptop die op zowel Android als Windows 8 draaide. Dit model leek echter al geschrapt voordat deze op de markt kwam, mogelijk door druk van Google en Microsoft om geen dual-boot apparaten te lanceren. Dat heeft Asus er blijkbaar niet van weerhouden het opnieuw te proberen. De Transformer Book V is echter geen dual-boot apparaat zoals de Transformer Book Duet.

Asus Transformer Book V

Vandaag heeft Asus tijdens Computex 2014 de Transformer Book V aangekondigd. Dit apparaat is volgens de Taiwanese fabrikant de ultieme combinatie van een laptop, een tablet en een smartphone. De tablet kan, zoals bij meerdere hybriden het geval is, in een keyboard dock geplaatst worden om het geheel als laptop te gebruiken. Asus heeft echter een Padfone-tablet hiervoor gebruikt waardoor achterin de tablet een smartphone geschoven kan worden.

Asus-Transformer-Book-V-3

Wanneer in laptop-, tablet- of smartphone-modus kan Android 4.4 KitKat gebruikt worden. Zodra de tablet in het dock geplaatst is, en dus dienst doet als laptop, kan Windows 8.1 gebruikt worden. Het dock van de Transformer Book V beschikt over een 12.5-inch ips lcd-display, draait op een Intel Core-processor en beschikt over 4GB aan werkgeheugen. Ook is er 128GB aan intern opslaggeheugen beschikbaar.

De smartphone, draaiend op Android, beschikt over een 5-inch hd-display en is uitgerust met een 64-bit-processor van Intel. Verder beschikt de smartphone over 4G-ondersteuning, een 8 megapixel camera, 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. De hardware en software van de smartphone wordt gebruikt om de tablet aan te sturen wanneer voor Android gekozen wordt.

Asus-Transformer-Book-V-2

In feite is de Transformer Book V dus twee systemen in één; het Padfone-systeem dat Asus al diverse malen op de markt gebracht heeft. Deze bestaat uit een tablet waarin een smartphone geschoven kan worden. Het tweede deel is een keyboard dock met Windows 8-software, zoals we ook zagen bij de Transformer Book Trio. Deze hardware stuurt het display, de tablet, aan. In dit geval heeft de smartphone geen directe functie.

Prijs en beschikbaarheid

Nog niet alle specificaties van de Transformer Book V zijn bekend. Zo weten we niet wat het apparaat gaat kosten en wanneer we het op de markt kunnen verwachten. De verwachting is dat Asus deze week meer details bekendmaakt.

  • Delen:
Asus Transformer Book V
Android KitKat (4.4) - Windows 8

Reacties

  1. Joenedu
    04 juni, 2014 om 8:00

    Altijd online met je tablet via de 4G van je telefoon… dat biedt mogelijkheden, maar ook gevaren, je zal snel(ler) door je bundel heen zijn. Klinkt wel gaaf, maar wel vaag dat het twee operating systems zijn. Interessant.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.