Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Pad TF103 te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2014, 17:49 CategorieAndroid

Asus beloofde gisteren nog dat de Transformer Pad TF103 vanaf komende vrijdag in de winkels zou liggen maar vanaf nu kun je de hybride tablet al uit voorraad kopen. De webwinkel Tabletcenter.nl is de eerste winkel die de TF103 op voorraad heeft en verkoopt voor een prijs van 279,99 euro.

Asus Transformer Pad TF103

De Transformer Pad-serie van Asus kennen we natuurlijk inmiddels wel en de Taiwanese fabrikant laat al jaren zien een goede speler te zijn op dit vlak.  De Asus Transformer Pad TF103, ook wel TF103C genoemd, is net als zijn voorgangers een zogenaamde hybride. Dit houdt in dat je het apparaat als tablet en als laptop kunt gebruiken. Het display, de tablet, is te koppelen aan een keyboard dock waardoor het geheel omgetoverd wordt tot laptop.

Asus heeft de Transformer Pad TF103C als instapmodel gelanceerd maar ondanks dat je een relatief lage prijs van 279 euro betaalt beschikt het apparaat over prima specificaties. Zo is het 10.1-inch ips lcd-display voorzien van een 1.280 bij 800 pixels resolutie en wordt het geheel aangedreven door een Intel Atom Z2745 Bay Trail-processor. Verder is de hybride voorzien van 1GB aan werkgeheugen 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een microUSB-poort in de tablet en een volwaardige USB-poort in het dock.

Asus-Transformer-Pad-TF103-2

De Transformer Pad TF103 draait op Android 4.4.2 KitKat met daar overheen de ZenUI-skin van Asus. Deze skin zien we nu voor het eerst terug in Nederland en biedt onder meer een nieuwe vormgeving voor de notificatie- en instellingenmenu’s. Daarnaast wordt een aantal door Asus zelf ontwikkelde apps meegeleverd, waaronder een app die de bestanden van al je clouddiensten in één overzichtelijke weergave toont.

Je kunt de Asus Transformer Pad TF103C vanaf nu kopen bij onder andere Tabletcenter.nl voor een prijs van 279 euro. Hiervoor krijg je de 16GB-versie inclusief keyboard dock. Je hebt de keuze uit een witte en een zwarte variant.

Hands-on review

Onze eerste ervaringen met dit model vind je in de Transformer Pad TF103 hands-on review.

  • Delen:
Asus Transformer Pad TF103C
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.