Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Pad TF103C en TF303CL officieel gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2014, 12:55 CategorieAndroid

Het was al bekend dat ze zouden komen maar wanneer was nog onduidelijk. Asus heeft vandaag de Transformer Pad TF103C en Transformer Pad TF303CL officieel aangekondigd. Beide modellen draaien op Android en zijn, zoals we gewend zijn van de Transformer Pad tablets, voorzien van een hybride design.

Asus Transformer Pad tablets

Het werd tijd voor een nieuwe Transformer Pad, met name wat betreft het middenklasse segment. Daar was alleen de twee jaar terug gelanceerde Transformer Pad 300 nog te vinden. Deze beschikt echter over inmiddels achterhaalde specificaties. De opvolger van dit model is de Transformer Pad TF103C, een 10.1-inch Android tablet die middels een keyboard dock tot laptop omgevormd kan worden.

Asus-Transformer-Pad-TF103C

De Asus Transformer Pad TF103C beschikt over een 10.1-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draait op een Intel Atom Z3745 Bay Trail-processor. Deze wordt vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Verder is het apparaat voorzien van Bluetooth 4.0, USB-poorten, gps, een microSD-kaartlezer en Android 4.4 KitKat als besturingssysteem. Over Android heeft Asus de eigen Zen UI-interface gelegd.

De Transformer Pad TF303CL is een geavanceerder model, met als belangrijkste verschil de resolutie. Ook deze Android hybride beschikt over een 10.1-inch display maar dan met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie. Daarbij wordt van dit model ook een 4G-versie gelanceerd, is de voorzijde voorzien van stereospeakers, heb je de beschikking over een HDMI-poort, bedraagt het werkgeheugen 2GB en is er 32GB aan opslaggeheugen beschikbaar. Ook dit model draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen de Zen UI-skin.

Asus-Transformer-Pad-TF303CL

Beide tablets hebben een afmeting van 257,4 x 178,4 x 9,9 millimeter en zijn met dock 19,8 millimeter dik. Asus geeft aan zowel het keyboard als het mechanisme waarmee de tablet gekoppeld wordt met het dock verbeterd te hebben.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus Transformer Pad TF103C is reeds bij een Nederlandse webwinkel opgedoken voor een prijs vanaf 280 euro en komt in een zwarte en witte versie. De verwachting is dat dit model in juli te koop is. De Transformer Pad TF303CL, welke gelanceerd wordt in een blauwe en gouden variant, moet ook in juli verschijnen maar over de prijs van dit model is nog niks bekend.

  • Delen:
Asus Transformer Pad TF103C
Android KitKat (4.4)
Asus Transformer Pad TF303CL en TF303K
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.