Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chinese fabrikanten bieden Windows 8.1 aan voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2014, 13:08 CategorieWindows

In China worden heel wat tablets geproduceerd, met name tablets die voor een aantrekkelijke prijs in de winkel liggen. Ook Chinese tabletfabrikanten kiezen steeds vaker voor een Intel-processor, voor zowel Android als Windows 8 tablets. Nu we steeds meer hardware met een Intel-chip zien verschijnen is er een interessante ontwikkeling waar te nemen. Sommige fabrikanten geven bezitters van Android tablets nu namelijk de mogelijkheid om van besturingssysteem te wisselen, zonder extra kosten.

Een aantal Chinese fabrikanten is begonnen met het aanbieden van Windows 8.1 voor bezitters van een Android tablet, en dat zonder hiervoor iets in rekening te brengen. Het Chinese CnGadget heeft bijvoorbeeld een handleiding voor het installeren van Windows 8.1 op de Teclast X98 online gezet. De Teclast X98 is alweer een tijdje geleden gelanceerd voor een prijs van 230 dollar. Hiervoor krijg je interessante specificaties, waaronder een 9.7-inch ips lcd-display met een 2.048 bij 1.536 pixels resolutie, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen en een Intel Z3735D-processor met vier kernen.

CnGadget biedt via de website software aan waarmee de tablet, welke uitgebracht werd met Android 4.2 Jelly Bean, in een Windows 8 tablet omgetoverd kan worden. Wanneer Windows 8.1 geïnstalleerd wordt betekent dit dat Android blijven van de tablet verwijderd wordt, maar de community zal hiervoor waarschijnlijk snel een oplossing bedenken in de vorm van een soort dual-boot. CnGadget is overigens niet de enige Chinese fabrikant die een nieuw besturingssysteem voor bestaande tablets aanbiedt. Ook Onda biedt deze mogelijkheid voor twee van zijn Android tablets.

De vraag is of Microsoft hier toestemming voor heeft gegeven, maar Chinese fabrikanten staan er niet om bekend dat ze wachten op toestemming of hier überhaupt om vragen. Microsoft maakte onlangs bekend Windows 8.1 gratis aan te bieden aan tabletfabrikanten die tablets met een formaat van 9-inch of kleiner op de markt brengen. Ook is het de vraag of Windows 8.1 daadwerkelijk soepel loopt op deze voor Android ontwikkelde tablets. Maar, een goedkope optie wanneer je een Windows 8 tablet wilt is het zeker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.