Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De HP Slatebook 14 is een Android laptop met touchscreen

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2014, 10:50 CategorieAndroid

Hybrides blijven een belangrijk onderdeel van de markt, zeker sinds de komst van Windows 8 zien we steeds meer verschillende interpretaties van deze term. HP betreedt met hun HP Slatebook een redelijk nieuw territorium, en combineert de traditionelere laptop met een touchscreen en Android.

HP Slatebook 14

Een laptop combineren met een touchscreen is natuurlijk al lang niet heel bijzonder meer, maar om Android als (enige) software beschikbaar te maken is dan wel weer heel speciaal. De HP Slatebook beschikt over een 14 inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Overige hardware bestaat onder andere uit een Nvidia Tegra 4 processor, 2 GB RAM en 64 GB opslaggeheugen. Ook is er een MicroSD slot zodat het geheugen relatief goedkoop uitgebreid kan worden. Qua aansluitingen zijn er 2 USB poorten en een volledig formaat HDMI poort beschikbaar.

HP-Slatebook-14

Android

Het is nog niet helemaal duidelijk op welke versie van Android deze HP Slatebook 14 draait. Maar we kunnen er rustig vanuit gaat dat dit een van de meest recente versies is. Om Android geschikt te maken om apps op een laptop te draaien heeft HP wel de nodige aanpassingen gemaakt aan Android, vooral om het opschalen van apps naar fullscreen 14 inch goed te laten verlopen.

HP richt zich met deze HP Slatebook 14 naar eigen zeggen vooral op millennials die al erg bekend zijn met Android maar toch graag een apparaat gebruiken waar echt werk ook op mogelijk is (of in ieder geval makkelijker is door het toetsenbord). Natuurlijk heeft de keuze voor Android ook nog het voordeel dat er een hoop apps beschikbaar zijn, veel meer dan voor ChromeOS. Deze extra apps, de mogelijkheid om de boel wat meer te aan te passen (in vorm van een skin) en losse eisen van Google (het is makkelijker een Android apparaat te maken dan een ChromeOS laptop) maakt het voor HP een heel interessante optie om een HP Slatebook 14 met Android te maken.

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

De HP Slatebook 14 komt half juli naar Nederland voor een adviesprijs van 399 euro. Daarmee is de HP Slatebook 14 straks dus een speler in het midden-laag segment van te laptopmarkt en gaat het de concurrentie aan met Chromebooks, hybride Windows 8 systemen en verschillende tablets.

HP Envy x360 en Pavilion x360

HP heeft gisteren op Computex nog meer hardware gelanceerd. Deze nieuwe Windows 8 hardware is besproken in een apart artikel hier op Tablets Magazine.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.